Ексклюзиви
вівторок, 12 квітня 2011 17:26

Азаров хоче від Путіна "транзитних" гарантій

Азаров хоче від Путіна "транзитних" гарантій

Прем'єр-міністр Микола Азаров вважає за необхідне прискорити роботу по підготовці та узгодженню нової угоди про постачання газу до України.

Про це він сказав під час зустрічі з прем'єр-міністром РФ Володимиром Путіним.

Азаров нагадав, що Україна виконує взяті на себе зобов'язання по транзиту газу до країн Європи.

"Разом з тим українська сторона хотіла б отримати тверді гарантії стосовно поставок на європейський ринок російського природного газу нашою газотранспортною системою", - наголосив він.

За словами прем'єра Україна має намір провести капітальну реконструкцію ГТС, щоб збільшити обсяги прокачки російського газу до Європи.

"Ми сподіваємося, що російські компанії будуть брати активну участь у модернізації нашої ГТС, яка передбачає заміну магістральних газопроводів та покращення технічних умов транспортування газу", - підкреслив голова уряду.

Прем'єр також наполягає на зниженні цін на газ для України.

"Як відомо, ціна газу, що поставляється в Україну відповідно до контрактів "Газпрому" і "Нафтогазу", не відображає ринкової вартості, яка сформувалася на Заході, і суттєво перевищує вартість альтернативних видів палива", - вважає український прем'єр.

"Наша головне бажання - вийти на економічно обгрунтовану і справедливу формулу ціни", - підкреслив Азаров.

Говорячи про створення спільного підприємства між "Газпромом" та "Нафтогазом України" Микола Азаров зазначив, що необхідно якомога швидше провести оцінку активів спільного підприємства.

"Ми зацікавлені в тому, щоб знайти оптимальний формат та найприйнятніші умови створення такого спільного підприємства", - пояснив він.

Зараз ви читаєте новину «Азаров хоче від Путіна "транзитних" гарантій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути