середа, 15 серпня 2012 10:59

Азаров хоче спостерігати за лісовими пожежами із супутника

Азаров хоче спостерігати за лісовими пожежами із супутника
Микола Азаров доручив відновити вахтове чергування пожежних мобільних груп. Фото: kmu.gov.ua

В Україні має бути запроваджений системний аерокосмічний контроль за ситуацією в лісах та степах під час підвищеної пожежної небезпеки.

Про це сьогодні на засіданні Кабінету міністрів заявив прем'єр-міністр Микола Азаров.

"Як це ми зробили у 2010 році та завдяки цьому уникли пожеж. У нас є власні супутники. Гріх не використовувати їх на 100%. Доручаю Національному космічному агентству разом з МНС розробити програму оперативного реагування за даними дистанційного моніторингу України", - сказав він.

За його словами, уряд вирішив обладнати 3-4 військові гелікоптери додатковими засобами пожежогасіння і навчити пілотів діям під час гасіння пожеж.

Глава уряду також доручив відновити вахтове чергування пожежних мобільних груп у пожежонебезпечних місцях.

При цьому Азаров наголосив, що уряд має покращити озброєння протипожежними засобами, підвищити мобільність і потужність підрозділів протипожежної безпеки.

"Уряд неодноразово звертав увагу на питання протипожежної безпеки в таке спекотне літо. На жаль, уникнути надзвичайних ситуації не вдалося - спалахнула масштабна пожежа в Цурюпинському районі Херсонської області. Вогонь охопив понад 1,5 тисячі гектарів хвойного лісу. Ми зробимо серйозні принципові висновки, чому і через що не спрацювали запобіжні заходи. Але ліквідацію пожежі було організовано рішуче і грамотно", - озповів прем'єр.

Підсумовуючи, він наголосив, що нести відповідальність мають всі, хто не виконав вимогу уряду повністю закрити доступ в ліси на період підвищеної пожежної небезпеки.

Зараз ви читаєте новину «Азаров хоче спостерігати за лісовими пожежами із супутника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути