Ексклюзиви
субота, 22 травня 2021 22:26

Авіакатастрофа МАУ: у Канаді розповіли, як "покарають" Тегеран

Авіакатастрофа МАУ: у Канаді розповіли, як "покарають" Тегеран
Дипломат зазначив, що отримати компенсації буде важко. Фото: Reuters

Канадські родичі жертв катастрофи літака МАУ можуть ще не скоро отримати компенсації від Ірану. Як нагадав канадський дипломат Майкл Боцюрків, Вищий суд провінції Онтаріо визнав, що Іран навмисно позбавив життя всіх пасажирів і екіпаж літака МАУ.

Тепер варто чекати рішення суду про суму компенсації, яку Іран повинен виплатити сім'ям загиблих. Позивачі вимагали виплату мінімум 1,25 мільярда доларів. Про це повідомляє ВВС.

Однак, за прогнозами дипломата, після цього почнуться проблеми. Іран буде заперечувати, що літак був збитий навмисно, а також буде відмовлятися платити компенсацію добровільно. Також труднощі можуть виникнути і з арештом іранського майна для виплати компенсацій. Іранські літаки не літають в Канаду, тому потрібно шукати інші компенсатори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авіакатастрофа під Тегераном: постраждалі країни зробили заяву

"Адвокати запевняють, що, наприклад, іранські нафтові танкери можна затримувати за кордоном. Але це зажадає співпраці з іншими країнами", - пояснив Боцюрків.

За його словами, отримати компенсації буде важко.

"Є кілька шляхів, щоб вибити ці кошти. Можна звернутися до міжнародного кримінального суду, подавати приватні скарги", - підсумував дипломат.

Верховний суд канадської провінції Онтаріо визнав збиття літака МАУ в Ірані, що прямував рейсом PS752 "Тегеран — Київ", умисним терористичним актом.

Зараз ви читаєте новину «Авіакатастрофа МАУ: у Канаді розповіли, як "покарають" Тегеран». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути