Ексклюзиви
понеділок, 20 січня 2020 11:53

Авіакатастрофа Boeing 737: іранський міністр прибув в Україну із посланням для Зеленського

Авіакатастрофа Boeing 737: іранський міністр прибув в Україну із посланням для Зеленського
Есламі має послання для президента Зеленського. Фото: "УНІАН".

Міністр доріг і міського розвитку Ірану Мохаммад Есламі прибув до Києва. Він має посланням від іранського президента щодо літака МАУ, який збили 8 січня під Тегераном.

"Розслідування інциденту займає багато часу, але ми готові співпрацювати" - сказав представник МЗС Ірану Аббас Мусаві, повідомляє "Європейська правда".

"Міністр доріг і міського розвитку відбув сьогодні до України з посланням від президента Ісламської республіки Іран з приводу авіакатастрофи. Це демонструє максимальну готовність Ірану до співпраці. Інші країни повинні утриматися від політизації цього питання, тому що вони нічого не отримають" - заявив Мусаві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іран передумав направляти Україні чорні скриньки літака МАУ – AP

Представник МЗС Ірану вкотре висловив співчуття у зв'язку з катастрофою.

"Він уже тут. Його головна задача — принести офіційні вибачення і визнання того, що відбулося", - зазначив міністр закордонних справ Вадим Пристайко, передає кореспондент "Укрінформу".

Водночас він висловив сподівання, що на переговорах з іранським міністром вдасться "піти трішки далі, ніж просто політичні визначення" й обговорити практичні проблеми, серед яких — повернення "чорних скриньок".

Пристайко наголосив, що міністр інфраструктури Ірану в Україні є уповноваженим представником іранського уряду.

"Цей міністр є уповноваженим представником уряду Ірану, його статус дозволяє йому принести ту офіційну позицію, яка на сьогодні є, якщо вона вироблена іранською стороною, ми її сьогодні почуємо", - сказав міністр.

В терміналі аеропорту Бориспіль попрощалися з екіпажем та пасажирами рейсу Тегеран-Київ. В літак Boeing 737 влучила іранська ракета 8 січня. Тіла загиблих привезли близько 11:00. Їх зустрічали президент Володимир Зеленський, прем'єр-міністр Олексій Гончарук, спікер Верховної Ради України Дмитро Разумков та президент компанії МАУ Євгеній Дихне. Під жалобну музику солдати у парадній формі віднесли закриті труни з прапором України від літака до машин. Далі їх перевозили до терміналу В. Першим винесли труну з Володимиром Гапоненком, командиром екіпажу.

Зараз ви читаєте новину «Авіакатастрофа Boeing 737: іранський міністр прибув в Україну із посланням для Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути