понеділок, 26 січня 2015 13:34

Савченко стала делегатом в ПАРЄ

Савченко стала делегатом в ПАРЄ

Народний депутат України (фракція "Батьківщина"), льотчиця Надія Савченко затверджена членом делегації українського парламенту в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ).

Про це повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Офіційно: Надія Савченко затверджена членом делегації в ПАРЄ і отримала всі відповідні привілеї та імунітети", - написав він у своєму мікроблозі в соцмережі Twitter в понеділок.

Як повідомлялося, Савченко брала участь у подіях на Донбасі у складі добровольчого батальйону "Айдар": допомагала бійцям батальйону, виносила з поля бою поранених. У червні потрапила в полон до бойовиків під міста Щастя Луганської області. 8 липня стало відомо, що вона утримується в РФ у Воронезькому СІЗО, 24 вересня її етапували в СІЗО в Москві. Слідство наполягло на проведенні щодо заарештованої психіатричної експертизи.

Савченко не визнає провину і заявляє, що була викрадена з території України.

27 жовтня Басманний суд міста Москви ухвалив рішення про продовження утримання її під вартою до 13 лютого 2015 року. На засіданні 7 листопада суд припинив провадження за скаргою захисту Савченко на дії слідства. У той же час суду було представлено постанову слідства від 6 листопада, в якому йдеться про скасування раніше винесеної постанови і залучення до матеріалів кримінальної справи опитувань, наданих адвокатами.

Льотчиця на знак протесту голодує з середини грудня.

Савченко очолила партійний список партії "Батьківщина" на позачергових парламентських виборах, що пройшли 26 жовтня 2014. 19 листопада ЦВК зареєструвала її народним депутатом України.

25 грудня Верховна Рада прийняла звернення до міжнародних організацій та міжпарламентських асамблей щодо звільнення Савченко, в якому також заявила, що делегувала її до складу делегації Верховної Ради в ПАРЄ. Надання їй дипломатичного статусу не дозволить РФ надалі утримувати українку під вартою.

Зараз ви читаєте новину «Савченко стала делегатом в ПАРЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути