Ексклюзиви
вівторок, 17 квітня 2012 20:31

Авакову сподобалася італійська в'язниця: "Телевізор, прогулянка, харчування - краса"

Авакову сподобалася італійська в'язниця: "Телевізор, прогулянка, харчування - краса"
Арсен Аваков. Фото: focus.ua

Екс-глава Харківської облдержадміністрації, голова Харківської обласної організації ВО "Батьківщина" Арсен Аваков після затримання в італійському місті Фрозіноне був поміщений у в'язницю суворого режиму.

"До засідання суду мене помістили до в'язниці, і я там перебував. Як потім з'ясувалося, це випадково опинилася в'язниця строгого режиму, одна з двох або трьох на території Італії", - розповів Аваков під час інтернет-конференції, що проводилася по скайпу.

Проте, він суворості режиму не помітив. За його словами, в італійській в'язниці головний тиск на людину - це обмеження її свободи.

"Тебе позбавляють свободи, закривають у камері, а там - сиди, читай книжки, дивися телевізор, прогулянка, харчування - краса коротше. Тільки нікуди не можеш піти", - з посмішкою розповів Аваков.

За його словами, головною складністю під час його перебування в італійській в'язниці була відсутність людей, які говорили російською чи українською. Також він розповів, що камера, в яку його помістили, була розрахована на двох осіб. На відміну від камер, де сидять люди, засуджені до тривалих термінів ув'язнення, де є "килимки, сковорідки і каву варять", його камера була "порожньою".

"Всі розуміли, що я тут ненадовго", - зауважив Аваков.

Він не зміг відповісти на питання, за що потрапили до в'язниці його співкамерники.

"Коли мене питали, я не міг пояснити сам, за що я туди потрапив", - з посмішкою зауважив Аваков.

Нагадаємо, раніше представники "Батькіщини" повідомили, що судові органи Італійської республіки 12 квітня звільнили Авакова з-під варти. Генпрокуратура ж запевняє, що Аваков під домашнім арештом. Італійська влада розглядає документи Генпрокуратури про екстрадицію в Україну Авакова, щодо якого порушено кримінальну справу за перевищення повноважень і махінації із землею.

Зараз ви читаєте новину «Авакову сподобалася італійська в'язниця: "Телевізор, прогулянка, харчування - краса"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути