середа, 02 червня 2021 16:40

Аваков оголосив війну ОП за Харків - політолог про появу "слуг" у "Миротворці"

Аваков оголосив війну ОП за Харків - політолог про появу "слуг" у "Миротворці"
Політолог: "Пан Аваков має бажання контролювати, впливати на Харків"

Днями база "Миротворець" поповнилася трьома новими прізвищами, серед яких один з харківських функціонерів "Слуг народу" Вадим Слюсарєв.

Політичні харківські телеграм канали відразу пов'язали цю подію з прийдешніми виборами мера Харкова, зазначивши, що сайт "Миротворець" контролюється соратником міністра внутрішніх справ Антоном Геращенко.

Губернатор Харківщини Айна Тимчук, за версією каналу "Харків. Бої без правил", спільно з Арсеном Аваковим підтримують кандидатуру Ігоря Терехова, а Слюсарєв нібито є загрозою його перемозі на мерських виборах.

"... такий розклад не подобається Авакову, якому не потрібні зайві конкуренти для Ігоря Терехова. Тому Аваков і допоміг Слюсарєва потрапити в "Миротворець", - пишуть харківські інсайдери.

Розділяє їх думку і політолог Андрій Золотарьов. За його словами, "все це свідчить про охолодження відносин" між Аваковим і Банковою.

"Це свідчить про те, що ми бачимо охолодження у відносинах між Банковою і офісом МВС на Богомольця. Зрозуміло, що це такий знаковий крок, який демонструє ставлення одного до іншого", - сказав він, додавши, що Зеленський навряд чи зацікавлений у руйнуванні стабільних робочих відносин з Аваковим.

Золотарьов відзначає, міністр МВС, звичайно, хоче контролювати харківський регіон, але це не збігається з бажаннями Банкової. І вплив Слюсарєва як одного з керівника "Слуг народу" в Харкові, Авакову заважає.

"Це буде показова ситуація: хто переможе. Зрозуміло, що пан Аваков має бажання контролювати, впливати на Харків, особливо, після того, як не стало Кернеса - у Авакова з'явилося певне вікно можливостей", - зазначає політолог. Але таке його бажання зіткнулося з позицією ОП і президентської фракції.

"Саме тому Харків цілком може бути причиною внесення прізвища Слюсарєва в базу", - резюмував експерт.

Як відомо, Ігор Терехов, який має тісні відносини з Аваковим, братиме участь у виборах мера Харкова. Однак, хто складе йому конкуренцію поки не відомо, як і не названий ще кандидат, якого висунуть "Слуги народу".

Зараз ви читаєте новину «Аваков оголосив війну ОП за Харків - політолог про появу "слуг" у "Миротворці"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути