субота, 10 червня 2023 09:51

Спецтема: Війна Росії проти України

"Атакують марсіани": у Зеленського різко відреагували на заяву ООН щодо підриву ГЕС

"Атакують марсіани": у Зеленського різко відреагували на заяву ООН щодо підриву ГЕС
Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк жорстко відповів на заяву чиновника ООН Джеремі Лоуренса щодо "незрозумілості" причини підриву Каховської ГЕС. Фото: ОП

Радник голови Офіса президента Михайло Подоляк жорстко відповів на заяву чиновника ООН Джеремі Лоуренса щодо "незрозумілості" причини підриву Каховської ГЕС.

Він наголосив, що ООН демонструє "бездоганне за цинізмом обнулення власної репутації". У Twitter Подоляк запитав, чи справді в ООН досі не розуміють, хто і для чого скоїв цей теракт.

"Справді не зрозуміло? Так само, як не зрозумілі "обставини", що виглядають як неспровокована війна Росії проти України", – написав радник голови ОП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відбудова Каховської ГЕС: Шмигаль назвав приблизну вартість

Подоляк нагадав, що це масові вбивства цивільного населення, систематичні обстріли ракетами великих населених пунктів України, руйнування тисячі лікарень і шкіл, стерті з лиця землі Соледар, Бахмут і ще тисяча містечок, масові поховання Бучі, Гостомеля.

"Принижене міжнародне право та Статут ООН. Абсолютно не зрозумілі. Марсіани, певно, атакують і створюють такі обставини", – додав він.

Організація об'єднаних націй присутня в Україні "від початку конфлікту" й надає гуманітарну допомогу постраждалим.

Проте Організація не займається фізичним порятунком людей, заявив речник генсека ООН Стефан Дюжаррік, коментуючи критичні зауваження президента України Володимира Зеленського щодо недостатнього залучення ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста до подолання наслідків підриву Каховської греблі.

Водночас в ООН "вкрай стурбовані" тяжким становищем цивільних осіб, які опинилися в районах, що перебувають під контролем російських військових.

Зараз ви читаєте новину «"Атакують марсіани": у Зеленського різко відреагували на заяву ООН щодо підриву ГЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути