пʼятниця, 21 квітня 2017 16:38

Ярош показав, де готуються до бою воїни-добровольці
31

Дмитро Ярош на полігоні
Фото: Ельдар Сарахман
Полігон бази УДА
Зброярня на базі УДА
Капличка на базі УДА

Тренувальна база Української добровольчої армії розташована у селі Великомихайлівка на Дніпропетровщині. Тут добровольці навчаються, тренуються, вправляються у військовій справі та живуть. Народний депутат Дмитро Ярош показав Gazeta.ua, де готуються до бою воїни.

База розташована на території 5-го добровольчого батальйону УДА. Його командир Владислав Литвин супроводжує під час візиту. Офіційно навчальний центр відкрили у лютому цього року. Зараз тут тренуються до сотні воїнів. Заклад розрахований на 300 бійців. У корпусах тривають ремонтні роботи. Це була територія залишеного дитячого табору. Перші добровольці прибули сюди навесні 2014 року з початком бойових дій на Донбасі.
На території є казарми, навчальні приміщення, зброярня, станція техобслуговування, швейний цех, їдальня, медчастина. Поруч - полігон для стрільб. На території є капличка, яку збудували волонтери.

"Ми сюди заїхали у квітні 2014 року. Тоді не думали так масштабно. З часом побачили, що дуже не вистачає вишколених людей, які б були спеціалістами: сапери, снайпери, оператори. Зараз п'ятий батальйон, на моє глибоке переконання, і військові командири так кажуть, один із найкращих підрозділів за професійними якостями наших бійців і командирів. На це пішло майже три роки", - говорить Дмитро Ярош.

В Україні ще не прийняли закон про добровольчу армію. У фінансуванні навчального центру допомагають волонтери.

"Допомагають усі. Добровольча армія як система проти зовнішніх загроз - це реальна перспектива. Надійний щит, коли приходить ворог і з кожного вікна йому у спину можуть стріляти. Це найнадійніший захист держави. Ми не влазимо у політичні конфлікти всередині країни. У нас конкретне завдання - захист держави і територіальної цілісності від зовнішнього ворога. Це все робимо без жодної копійки державних грошей", - продовжує депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Доки існують олігархи – держава не буде українською" - Дмитро Ярош

Українську добровольчу армію створив Дмитро Ярош після свого виходу із "Правого сектора". Зараз до неї входять два батальйони та декілька підрозділів. Воїни-добровольці постійно перебувають на передовій у зоні бойових дій. В Україні поки що немає закону про добровольчу армію. Тому бійці не мають офіційного статусу.

Зараз ви читаєте новину «Ярош показав, де готуються до бою воїни-добровольці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути