Ексклюзиви
пʼятниця, 13 серпня 2010 11:00

Ярмарок, який відвідає Янукович, охоронятимуть півтисячі міліціонерів

Ярмарок, який відвідає Янукович, охоронятимуть півтисячі міліціонерів

Охороняти порядок під час проведення Національного Сорочинського ярмарку буде більш як 500 міліціонерів.

Про це журналістам заявив заступник начальника - керівник міліції громадської безпеки ГУ МВС у Полтавській області Олександр Острянін, повідомляє УНІАН.

За словами Остряніна, з 500 міліціонерів близько 100 працівників ДАІ контролюватимуть ситуацію на дорогах.

"Територію Сорочинського поля цілодобово патрулюватимуть посилені наряди. Орієнтування мобільних груп здійснюватиметься з центрального сервера чергової частини, який одержуватиме інформацію з чотирьох камер відео спостереження", - сказав він.

Острянін також зазначив, що під час ярмарку іноземні гості зможуть одержати професійну консультацію працівників паспортної служби.

Виконувач обов'язків керівника обласної міліції Дмитро Неклюдов сказав: "Завдання кожного міліціонера, який працюватиме на Сорочинському полі, полягає не тільки в охороні громадського порядку, але й в наданні адекватної допомоги людям, які звертаються до міліціонерів!".

У міліції додали, що цього року ярмарок відвідають не менш як 500 тисяч гостей.

Відзначимо, що подібні заходи безпеки з великою кількістю правоохоронців вжито не вперше. Наприклад, 2006 року ярмарок охороняли 600 міліціонерів. Хоча 2007-го - 300 силовиків.

Як відомо, Національний Сорочинський ярмарок відбуватиметься у Великих Сорочинцях Полтавської області з 17 по 22 серпня. Офіційне відкриття ярмарку заплановане на 18 серпня об 11:00.

Як пише газета Сегодня, особливий колорит нинішній ярмарці додасть японський куточок, організований спільно з українсько-японським центром. 17-19 серпня буде демонстрація чайної церемонії (участь - 40 грн), каліграфії, орігамі і фурошикі (японський стиль упаковки речей і подарунків), майстер-клас по ікебані (30 грн). Буде також традиційний конкурс на найдовшу косу, вирішується питання про проведення Фестивалю борщу.

Для молоді буде концерт, нічна дискотека і кіно. Також цього року можна буде жити не тільки у мешканців села (вартість мешкання - від 50 до 150 грн за добу), але і приїхати з власним наметом. На наметове містечко відведено близько гектара, він буде за дві хвилини ходьби від ярмарку. За проживання доведеться заплатити 20 грн за весь час перебування.

Президент Віктор Янукович відвідає ярмарок 18 серпня.

Як відомо, постійним відвідувачем Сорочинців був екс-президент Віктор Ющенко.

Зараз ви читаєте новину «Ярмарок, який відвідає Янукович, охоронятимуть півтисячі міліціонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути