четвер, 20 жовтня 2011 14:26

Арешти опозиціонерів – це крок до тоталітаризму та режиму диктатури - Кличко

Арешти опозиціонерів – це крок до тоталітаризму та режиму диктатури - Кличко

Лідер політичної партії "Удар" Віталій Кличко вважає, що арешти та суд над опозиційними політиками Юлією Тимошенко та Юрієм Луценком мають політичне підгрунття та ведуть до диктатури.

Про це він сказав сьогодні кореспонденту Gazeta.ua під час пресс-конференції в Рівному.

"Що стосується арешту представників опозиції, то сьогодні немає ніякої іншої думки, підстав не вважати, що за цим процессом стоїть політичне підгрунття. Коли один за одним представники опозиції опиняються за гратами, коли немає діалогу між владою та опозицією – це прямий шлях до авторитарного режиму, до диктатури", - сказав політик.

Коментуючи вирок екс-премєру Тимошенко він зазначив, що вона має нести політичну, а не кримінальну відповідальність.

"Кожен політик повинен нести політичну відповідальність за свої політичні дії, а не кримінальну. Суспільство має дати оцінку, чи вирок цим крокам. Сказати, чи правильні вони, чи ні. Стовідсотково за цими подіями, за вироком суду стоїть політична мотивація. Якщо суд у нас політизований, то про яке чесне судочинство ми можемо говорити", - зазначив Кличко.

Політик розповів, що після оголошення Тимошенко вироку представники його політичної сили зустрічалися з цього приводу із впливовими політиками Німеччини та США.

"Нашою політичною силою були зроблені поїздки в Німеччину, де ми зустрілися з предствниками ХДС, президентом країни Вульфом і була поїздка до США, де теж була зустріч на високому рівні із впливовими політиками США.  З усіх вуст лунають ті ж самі вислови, що вони дуже стурбовані тим, що в Україні відбуваються процеси, які нас віддаляють від пріоритетів європейської інтеграції та цінностей. Всі вважають, що арешт представників опозиції – це крок від демократичних досягнень, крок назад для України", - додав він.

Лідер політичної партії "УДАР" Кличко прибув на Рівненщину з триденною робочою поїздкою. Він планує зустрітися з мешканцями Рівного, райцентрів Корець, Острог, Здолбунів, Дубно та Сарни. Також політик побуває  на Рівненській фабриці нетканих матеріалів, в обласній клінічні лікарні та в Національному університеті "Острозька академія".

Зараз ви читаєте новину «Арешти опозиціонерів – це крок до тоталітаризму та режиму диктатури - Кличко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

50

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути