середа, 19 жовтня 2011 15:16

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Французський письменник збирає підписи за звільнення Тимошенко

Французський письменник збирає підписи за звільнення Тимошенко

Французький письменник і філософ Даніель Сальваторе Шиффер почав збір підписів за звільнення Юлії Тимошенко.

Про це йдеться в його петиції, яка була оприлюднена на сторінках французького видання "Le Nouvel Observateur", повідомляє "Українська правда".

За словами філософа, петицію згодом планується офіційно передати українському президенту Віктору Януковичу і судді Печерського районного суду Києва Родіону Кірєєву.

Даніель Сальваторе Шиффер вважає, що українське правосуддя "відновлює похмурі спогади про поліцейські методи сталінської диктатури і гідне московських швидких судів в епоху Вишинського, спеціаліста з політичних чисток".

За словами Шиффера, це судове переслідування, більше схоже на політичний суд Лінча, стало маскарадом, негідним країни, яка претендує на зближення з Євросоюзом.

Французький філософ закликає довести "справу Тимошенко" до вищих дипломатичних і судових інстанцій: Європейського суду з прав людини та Суду ЄС.

Якщо ж і цього буде недостатньо для зміни судово-політичної влади України, автор звернення має намір "так само жорстко вимагати в FIFA відмовитися від проведення найближчого чемпіонату Європи з футболу на території України".

Зараз ви читаєте новину «Французський письменник збирає підписи за звільнення Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути