Ексклюзиви
вівторок, 09 серпня 2011 20:30

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Арешт Тимошенко - "підстава" Януковичу з боку однопартійців - політолог

Арешт Тимошенко - "підстава" Януковичу з боку однопартійців - політолог

Частина українських політологів та політиків вже поспішили охрестити затримання Тимошенко поворотним моментом в політичній історії України. Цей інформаційний привід в останньому місяці літа вже заполонив всі ЗМІ, завантаживши свідомість українців численними інтерпретаціями причин, обставин та наслідків такого суворого запобіжного заходу для Юлії Володимирівни. Однак питань, як і раніше, більше ніж відповідей.

29 років, голова Спілки молодих політологів України, Андрій Єременко.

Чому влада пішла на затримання Тимошенко?

- Офіційні причини виглядають висмоктаними з пальця. Тому їх навіть розглядати не варто. Як на мене, це може бути серйозна "підстава" Януковичу з боку його однопартійців. Тобто хтось з його команди свідомо і цілеспрямовано завдав йому такого удару. Хто саме це може бути – важко сказати. Можливо, це спроба прибрати Тимошенко з арени виборів 2012 року, але тоді ці дії запізні. Року до кампанії може не вистачити для того, щоб прибрати бренд ЮВТ з політичної арени, тож навіть вбивство ЮВТ не дозволить владі прибрати її бренд з політичної арени до 2012 р.

Що це може означати?

- Як цей арешт стане поворотною подією в українському політикумі? Думаю після нього почнуть об'єднуватись всі колись"помаранчеві", імовірно після цього можлива додаткова підтримка з Заходу. Взяти хоча б такий яскравий факт, як заява Кличка про припинення тренувань заради повернення в Україну і різкі коментування зазвичай доволі поміркованого Яценюка. Також цей арешт став своєрідним "тестом" на предмет здатності опозиції чинити реальний спротив.

Які це матиме електоральні наслідки для Тимошенко та Януковича?

- А з електоральними наслідками все зрозуміло — Тимошенко виграє, Янукович програє. Хоча, це ще не означає прямого впливу на розподіл політичних місць у майбутньому парламенті, бо багато що залежить від того, яким буде виборчий закон. Це, звісно, в перспективі 2012 року, бо далі ситуація у нас важко передбачити.

Зараз ви читаєте новину «Арешт Тимошенко - "підстава" Януковичу з боку однопартійців - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

80

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути