четвер, 01 серпня 2013 14:07

Арбузов хоче, щоб соцпослуги по всій Україні надавали у "прозорих офісах"

Арбузов хоче, щоб соцпослуги по всій Україні надавали у "прозорих офісах"
Фото: vinnitsaok.com.ua

Міністри Уряду зобов'язані регулярно виїжджати в регіони України і особисто координувати роботу на місцях.

До цього їх закликав віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов під час засідання Кабміну, яке відбулося під його головуванням, повідомляє урядовий портал.

"Реальні проблеми людей можна дізнатися тільки на місцях, тобто в регіонах. Звертаюся до членів Кабінету Міністрів: виїжджайте в регіони і координуйте роботу на місцях. Жоден звіт не замінить нам особистого спілкування з людьми", - зазначив Арбузов.

Віце-прем'єр додав, що на цьому тижні ознайомився з діяльністю Центру надання адміністративних і соціальних послуг "Прозорий офіс" у Вінниці. І перші результати його роботи доводять, що такий формат є ефективним - він може розглядатися як модель для поширення на всю Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Арбузов наказав Табачнику визначити, коли ж діти підуть в школу

"Доручаю міністру соціальної політики взяти під особистий контроль втілення цієї ініціативи - до кінця 2014 р. такі "прозорі офіси" повинні бути створені в обласних центрах України. Їх робота повинна бути побудована на основі Єдиної інформаційно-аналітичної системи соціального захисту населення", - додав Арбузов.

За його словами, подібні центри працюватимуть за принципом єдиного вікна, який є набагато більш зручним, зокрема, для соціально вразливих верств населення.

"За допомогою таких центрів ми забезпечимо нову якість роботи з людьми - зменшимо кількість паперів, які потрібно збирати і обробляти, і підвищимо ефективність використання коштів. Фактично, це буде реалізація на практиці європейських стандартів соціальної підтримки населення", - підбив підсумок Арбузов.

Зараз ви читаєте новину «Арбузов хоче, щоб соцпослуги по всій Україні надавали у "прозорих офісах"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути