Ексклюзиви
понеділок, 29 серпня 2011 10:05

Японці обрали собі нового прем'єра
10

Фото: Фото: Reuters

Новим прем'єр-міністром Японії стане міністр фінансів країни Йосіхіко Нода. Як повідомляє "Кіодо", 29 серпня Нода було обрано головою правлячої Демократичної партії Японії.

Як повідомляє Agence France-Presse, у другому раунді голосування членів парламенту від правлячої партії Йосіхіко Нода набрав 215 голосів, у той час як його основного опонента, міністра у справах промисловості Банрі Каіеду, підтримали 177 осіб.

Вибори голови Демократичної партії були призначені після того, як 26 серпня пішов у відставку прем'єр-міністр Японії Наото Кан. Йосіхіко Нода затвердять на посаді голови уряду у вівторок, 30 серпня.

Питання про можливу відставку Наото Кана почало обговорюватися в березні 2011 року у зв'язку з критикою дій уряду під час землетрусу і цунамі, які призвели до аварій на АЕС "Фукусіма-1".

На початку червня Кан уникнув вотуму недовіри, проте запевнив, що залишить посаду, як тільки виконає всі взяті на себе зобов'язання з ліквідації наслідків стихійного лиха.

Йосіхіко Нода стане шостим прем'єр-міністром Японії за останні п'ять років.

Зараз ви читаєте новину «Японці обрали собі нового прем'єра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути