Ексклюзиви
середа, 02 березня 2011 18:37

Апеляційний суд не визнав вбивство Гонгадзе замовним

Апеляційний суд не визнав вбивство Гонгадзе замовним

Апеляційний суд Києва підтвердив законність виключення Генеральною прокуратурою України обвинувачення екс-начальнику департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача замовного характеру вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Як розповіла у вівторок представник інтересів у суді потерпілої Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко, у середу Апеляційний суд Києва залишив у силі рішення Печерського районного суду, таким чином не задовольнивши апеляційну скаргу адвоката Гонгадзе і постраждалого Олексія Подольського.

Теличенко нагадала, що це рішення не може бути оскаржене в касаційному порядку і "залишається тільки сподівається, що прокуратура сама змінить своє рішення".

Як повідомлялося, 31 січня Печерський райсуд визнав законною постанову Генпрокуратури про закриття кримінальної справи у відношенні Пукача в частині обвинувачення у замовному характері вбивства Гонгадзе. На засіданні в понеділок суд оголосив рішення про відмову в задоволенні клопотань Теличенко та Подільського. Суд визнав, що доводи заявників про наявність даних про вчинення Пукачем вбивства на замовлення є оціночними, а слідчий, вносячи постанову, дотримувався норми Кримінально-процесуального кодексу.

7 лютого Теличенко оскаржила в Апеляційному суді Києва постанову Печерського районного суду столиці, яким закриття справи за звинуваченням Пукача в замовному характері вбивства Гонгадзе було визнано правомірним.

Зараз ви читаєте новину «Апеляційний суд не визнав вбивство Гонгадзе замовним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути