понеділок, 31 січня 2011 11:15

Суд відмовився назвати убивство Гонгадзе замовним

Суд відмовився назвати убивство Гонгадзе замовним

Печерський суд Києва не задовольнив скаргу на постанову слідчого щодо закриття кримінальної справи проти Олексія Пукача в частині замовного характеру вбивства.

Як передає кореспондент Gazeta.ua, про це під будівлею суду розповіла Валентина Теличенко, яка подавала скаргу. Вона є адвокатом Мирослави Гонгадзе.

Теличенко зізналась журналістам, що здивована таким рішенням суду.

"У ході засідання суддя повторила сакраментальну фразу, яку записав слідчий прокуратури у своїй постанові: Пукач діяв, виконуючи злочинний наказ Кравченка та інших невстановлених слідством осіб, але не виконуючи замовлення на вбивство. Я не знаю чому суду і нашим правоохоронцям не відомо, що в Кримінальному кодексі немає статті виконання злочинних наказів. Кожен злочинний наказ мусить бути кваліфікований відповідно до дій, які було вчинено на виконання цього наказу. Тобто наказ є різновидом замовлення", - наголосила вона.

Адвокат повідомила, що буде оскаржувати таке рішення в Апеляційному суді міста Києва.

"Постанова слідчого Генпрокуратури не витримує жодної критики з точки зору грамотності. В одному абзаці він грубо собі суперечить. Написав про наявність наказу, але не побачив ознак злочину замовлення вбивства. Це треба бути дуже низької думки про свою честь та професію. Але ситуація у нашій державі стосовно справедливості суду не покращується. Не виключаю, що у цій справі буде ще не одне незаконне рішення", - додала Теличенко.

Зараз ви читаєте новину «Суд відмовився назвати убивство Гонгадзе замовним ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути