середа, 29 вересня 2010 18:48

Адвокат вдови Гонгадзе оскаржила закриття справи щодо Пукача

Адвокат вдови Гонгадзе оскаржила закриття справи щодо Пукача

Адвокат Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко оскаржила до Печерського суду постанову слідчого про закриття справи щодо Олексія Пукача.

Як повідомила адвокат, її обурило те, що формулу обвинувачення Пукача у 2010 році звужено порівнюючи до того, що йому було інкриміновано у березні 2006 року.

На її думку незаконно було виключено звинувачення у вчинені злочину, передбаченого ч. 3 ст. 364 КК України - зловживання владою та службовим становищем.

"Слідство необґрунтовано зробило несподіваний висновок про відсутність шкоди слідству у зв"язку з незаконним знищенням документів суворої звітності, яке було вчинене за вказівкою Пукача з метою ускладнити виявлення тих, хто здійснював незаконне спостереження за Гонгадзе та Подольським", - зазначила Теличенко.

"Також слідство перестало бачити, що Пукач, з його слів - за вказівкою вищого керівництва МВС України, - зловживаючи наданою йому владою та службовим становищем організував незаконний збір інформації про журналістів та опозиційних політиків", - нагадала адвокат.

Печерський суд прийняв скаргу до розгляду та зобов"язав ГПУ надати відповідні матеріали справи.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Адвокат вдови Гонгадзе оскаржила закриття справи щодо Пукача». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути