пʼятниця, 05 листопада 2021 12:31

Януковичу оголосили нову підозру

Януковичу оголосили нову підозру
Президенту-втікачу Віктору Януковичу повідомили нову підозру. Фото: facebook.com/yanukovych.viktor

5 листопада 2021 року президенту-втікачу Вікторові Януковичу повідомили нову підозру - як керівнику організованої злочинної групи.

До складу групи входили колишні високопосадовці МВС, СБУ та ЗСУ, повідомили в Державному бюро розслідувань.

Всіх їх підозрюють у вчиненні тяжких та особливо тяжких злочинів під час масових акцій протесту, які відбувалися в центрі Києва з 18 по 20 лютого 2014-го, повідомляє пресцентр офіс генпрокурора.

"Тодішній президент для припинення масових акцій протесту, які ставили під загрозу його перебування при владі, використовуючи наявні повноваження та діючи у складі організованої групи спільно з колишніми головою СБУ, міністром внутрішніх справ і міністром оборони організував застосування працівниками правоохоронних органів без відповідних підстав і з порушенням норм чинного законодавства спеціальних засобів, військової техніки, вогнепальної зброї", - зазначається в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович судиться з Україною: ЄСПЛ узяв скаргу до розгляду

Встановлено, що через дії цієї організованої злочинної групи лише в зазначений період загинули 76 громадян і понад 800 отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

Окрім цього, Януковичу повідомили про підозру в організації терористичного акту відносно демонстрантів 18 лютого 2014 року. Вони влаштували ходу з майдану Незалежності до будівлі Верховної Ради на підтримку голосування народними депутатами за повернення до Конституції 2004-го, що передбачала обмеження повноважень президента України. В результаті теракту загинули четверо людей та вчинено замахи на умисні вбивства 10 осіб.

7 жовтня 2021 року слідча суддя Вищого антикорупційного суду Катерина Широка заочно заарештувала президента-втікача Віктора Януковича у справі про привласнення "Межигір'я". У випадку затримання його мають упродовж 48 год. доправити до суду для взяття під варту або обрання м'якішого запобіжного заходу.

Це не перший арешт Януковича. 2018-го Печерський районний суд Києва дозволив затримання Януковича як підозрюваного в організації викрадення архієпископа Олександра (Драбинка) з метою тиску на ексмитрополита Української православної церкви Московського патріархату Володимира.

Також Януковича заочно заарештували у справі про узурпацію влади у травні 2020-го. Ідеться про зміни до Конституції 2010 року, які значно розширювали повноваження президента.

Зараз ви читаєте новину «Януковичу оголосили нову підозру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути