понеділок, 02 грудня 2013 16:30

Януковичу натякнули на міжнародний трибунал

Януковичу натякнули на міжнародний трибунал
Віктор Янукович. Фото: obozrevatel.com

В оточення президента Віктора Януковича є люди, які пропонують реалізувати силовий сценарій.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Сергій Таран.

"Це безперспективно. Влада не має достатньої підтримки, аби кийками придушувати акції протесту. Якщо почнуть так діяти, Янукович дуже швидко опиниться на міжнародному трибуналі, а армія перейде на бік громадян. Поки ситуація зависла. До кінця дня буде видно, як розвиватимуться події", - наголосив він.

За словами експерта, найбільш очевидним сценарієм зараз є відставка уряду або окремих його чиновників. "Чи буде розпуск парламенту та переобрання президента, залежить від опозиції. Радикальними методами вона може викликати не тільки дострокові парламентські, а й президентські вибори. Має для цього основні інструменти. Головне — підтримка громадян, які готові будь-коли зібратися на вулиці. Коли виходить один мільйон, заблокувати державні будівлі — миттєва справа. Опозиціонери можуть це використати", - зауважив Таран.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тернопільську ОДА заблоковано мітингувальниками. Люди вивісили червоно-чорний прапор

Політолог вважає, що якщо Янукович не буде застосовувати силу, має шанс залишитися президентом до 2015 року. "Початком діалогу має бути відставка Захарченка. Якщо цього не буде, шлях буде набагато важчим. Матимемо силовий сценарій та затяжну ситуацію. Якщо в парламенті буде нова більшість і зміна уряду, накал має шанс піти на спад. Хто може увійти до нового уряду, говорити зарано. Але звідти мають вийти Азаров та силовий блок", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Януковичу натякнули на міжнародний трибунал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути