четвер, 04 серпня 2011 16:47

Януковича знову потягнуть до суду через обіцянки

Януковича знову потягнуть до суду через обіцянки

Помічник "бютівця" Юрія Одарченка Дмитро Ільченко готує новий позов до президента Віктора Януковича.

Про це він розказав у коментарі Gazeta.ua.

"Якщо суд стверджує, що програма Януковича не є нормативним актом і тому не обов'язкова до виконання, то можна спробувати довести, що передвиборна програма - це форма угоди. Передвиборна програма в своїй частині сформульована саме як контракт: "якщо мене оберуть, я зобов'язуюсь вчинити такі дії". Можливо, можна спробувати змусити його (президента Віктора Януковича - Gazeta.ua) виконувати програму в цивільному порядку. Також збираюсь скористатися правом на апеляцію. Хоч суд і написав, що оскарженню не підлягає, Конституція передбачає право кожного на апеляцію", - каже він.

Розгляд нового позову доведеться контролювати, впевнений Дмитро Ільченко.

"Свій перший позов я відправив на розгляд по пошті у червні. Минулого тижня отримав ухвалу про відкриття провадження справи. Вчора надійшла постанова, що мені відмовлено у задоволенні позову, причому, згідно з постановою, розгляд справи відбувся 21 липня. Тобто, ще до того, як мені прислали ухвалу. В постанові сказано, що "позивач був повідомлений, але не з'явився". Мені жодного разу не надійшла звістка про виклик до суду. Коли буду подавати наступний позов, то, мабуть, доведеться кожного дня дзвонити в канцелярію і питати, чи немає сьогодні засідання з розгляду справи", - підсумував помічник депутата.

Нагадаємо, що у червні Дмитро Ільченко подав до суд на президента Віктора Януковича. Мовляв, президент не виконує передвиборних обіцянок. Вчора позивач отримав рішення суду. Згідно нього, передвиборна програма - це засіб агітації і не є законодавчим актом. Також зазначено, що притягнути президента до кримінальної відповідальності можна тільки якщо він порушить Конституцію чи закони України.

Зараз ви читаєте новину «Януковича знову потягнуть до суду через обіцянки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути