середа, 13 травня 2020 10:06

Януковича вдруге заарештували

Януковича вдруге заарештували
Януковича заарештували у справі про розстріли на Майдані. Фото: reuters.com

Печерський районний суд столиці заочно заарештував на два місяці четвертого президента України Віктора Януковича в справі про розстріли на Майдані 18-20 лютого 2014 року.

Як пише РБК-Україна, адвокати підозрюваного вимагали не розглядати запобіжного заходу, оскільки закінчилися терміни досудового розслідування, а також просили відведення прокурорів через нібито їхню упередженість. Також вони вимагали викликати до суду самого Януковича, однак клопотання адвокатів було відхилено.

У рішенні судді Олексія Соколова говориться, що клопотання сторони обвинувачення задовольнили – стосовно Януковича обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в межах терміну досудового розслідування без права внесення застави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Венедіктову звинуватили у спробі врятувати від кримінальної відповідальності ексзаступника голови НБУ часів Януковича - Приходька

Це вже другий арешт Януковича – минулого тижня його заочно заарештували у справі про узурпацію влади.

У період вересня – жовтня 2010 року Віктор Янукович вчинив дії, спрямовані на незаконне збільшення обсягу його владних повноважень як президента України. Зокрема, він без рішення Верховної Ради повернув Конституцію України від 28 червня 1996 року, яка суттєво обмежила повноваження уряду та парламенту на користь президента. В Україні розпочинають процедуру екстрадиції Януковича, який зараз переховується в Росії.

Зараз ви читаєте новину «Януковича вдруге заарештували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути