четвер, 26 травня 2011 16:47

Януковича лякають долею Лукашенка

Януковича лякають долею Лукашенка

Подальше ігнорування критики Єврокомісії щодо ситуації в сфері демократизації України можуть завершитися повною ізоляцією президента Віктора Януковича в Європі.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат із фракції НУ-НС Андрій Парубій.

"Так було із Леонідом Кучмою деякий період. Зараз таке відбувається із Олександром Лукашенком. Це буде величезним ударом по іміджу України як європейської держави. Команда Януковича відводить Україну від євроінтеграції. Якщо ця позиція не буде змінена, то це негативно відіб'ється не тільки на президентові, а й на державі в цілому", - зауважив Парубій.

За словами депутата, за час правління Януковича всупереч його обіцянкам не відбувається наближення до Європи.

"Зате ми знову бачимо попадання України в поле Кремля. Це фактично дає підстави говорити, що Україна має не багатовекторну політику, а одновекторну. Ті методи, які є у команди влади, суперечать тим цінностям, на яких побудований Євросоюз. Представники та лідери ЄС постійно наголошують, що економічний аспект є невід'ємним від аспектів дотримання прав людини, свободи зборів та свободи преси. За цей рік ми бачимо по всім цим ключовим позиціям величезний відкат. В Україні величезна кількість людей, які переслідуються з політичних мотивів, відновлюються масштабні політичні репресії – вони стали звичним явищем", - зазначив Парубій.

Політик вважає, що Янукович "мавпує" методику прем'єра Росії Володимира Путіна, намагається встановити такий самий режим в Україні, оглядаючись, чи не переходить він певну межу у відносинах з Європою.

Нагадаємо, у своєму звіті Єврокомісія розкритикувала ситуацію в сфері демократизації України. "В Україні знижується повага до демократичних стандартів та фундаментальних свобод, таким як свобода ЗМІ і зборів", - говориться в документі.

Зараз ви читаєте новину «Януковича лякають долею Лукашенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути