четвер, 17 лютого 2011 13:13

Януковича просять відкрутити голови депутатам з більшості

Януковича просять відкрутити голови депутатам з більшості

Депутат Геннадій Москаль просить президента Віктора Януковича відкрутити голову тим представникам парламентської більшості, які затягують прийняття невідкладного закону "Про засади запобігання та протидії корупції в Україні".

"Прийняття в другому читанні внесеного вами, як невідкладного, проекту закону ... будь-якими засобами блокується представниками пропрезидентської більшості", - зауважив нардеп.

За словами Москаля, після того, як Комітет з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією в "авральному" порядку розглянув близько 500 поправок до прийнятого в першому читанні законопроекту, "у середовищі парламентської більшості почалися якісь незрозумілі рухи, спрямовані на чергове відкладення вступу в дію антикорупційного законодавства".

"Кожен депутат приміряє цей закон під себе і запитує: чому я змушений буду оприлюднювати власну декларацію про доходи, що буде, якщо виборці побачать мою декларацію про витрати?" - йдеться у зверненні народного депутата до глави держави.

За словами парламентаря, закон можна було приймати вже у вівторок, однак більшість саботувало його прийняття: "Закон можна було приймати вже цього вівторка, але нам сказали, що його ще має проаналізувати Головне юридичне управління Ради. Однак його представники під стенограму заявили, що законопроект можна виносити в зал. Однак вчора мені принесли зауваження юруправління, які більше нагадують шкільний зошит після перевірки диктанту вчителем - вони помітили на які неправильно поставлені коми, крапки, не ті відмінки ".

У зв'язку з тим, що прийняття законопроекту пов'язано з виконанням Україною міжнародних зобов'язань Москаль просить Януковича вжити всіх можливих заходів "для його негайного ухвалення".

"Я не знаю, що може зробити Віктор Янукович у відношенні своїх соратників - може, він вдарить кулаком по столу або чогось іншого, а може, і пообіцяє "відкрутити голови", однак якщо закон буде прийнятий, будь-які дії будуть виправданими", - вважає нардеп.

Зараз ви читаєте новину «Януковича просять відкрутити голови депутатам з більшості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути