неділя, 27 січня 2019 19:49

Януковича треба викрасти з Росії - екс-нардеп

Януковича треба викрасти з Росії - екс-нардеп
Янукович із 2014 року живе в Росії, має громадянство країни-агресора. Фото: ВВС

Росія не видасть президента-втікача Віктора Януковича. Доставити його в Україну для відбування покарання можна буде лише завдяки спецоперації з захоплення та примусової доставки.

Таку думку висловив народний депутат попередніх скликань Григорій Омельченко в ефірі "112 Україна".

"Цій справі в Україні та Росії адвокати, політичні сили намагаються надати політичного антуражу. Тому може трапитися так, що Інтерпол не виставить його у розшук. Українська сторона може звернутися до Росії - між Україною та Російською Федераціє є договір про екстрадицію. Але за моєю інформацією, Янукович є громадянином Російської Федерації. Якщо так, то вступає в дію Конституція РФ, яка забороняє видачу своїх громадян іншим державам.

Що робити? Треба застосувати досвід ізраїльських спецслужб, які розшукували воєнних злочинців і просто їх викрадали з другої держави, доставляли у свою країну. Там судили і страчували за злочини... Якщо при вирішенні операції з захоплення Януковича виникне ситуація на грані провалу, залишається ліквідувати Януковича і тихо змитися з країни його перебування", - сказав Омельченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Батя, терпи" - мережі обговорюють вирок Януковичу

24 січня Оболонський райсуд Києва визнав Віктора Януковича винним у державній зраді та пособництві у веденні агресивної війни. Йому призначили покарання у вигляді 13 років позбавлення волі.

Адвокати вже заявили, що будуть оскаржувати вирок.

Зараз ви читаєте новину «Януковича треба викрасти з Росії - екс-нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути