Ексклюзиви
середа, 04 липня 2012 13:45

"Янукович знає, що мовний закон піде у пакеті зі злочинністю, корупцією і "тушками" — Таран

"Янукович знає, що мовний закон піде у пакеті зі злочинністю, корупцією і "тушками" — Таран
Робота парламенту буде паралізована, закони не будуть підписуватися, наголошує політолог Фото: constituanta.blogspot.com

У разі відставки спікера Володимира Литвина робота парламенту буде паралізована. Треба буде обирати нову людину, бо закон про мову ще не був підписаний. Це турбує президента Віктора Януковича зараз найбільше. Про це у коментарі Gazeta.ua заявив директор Міжнародного інституту демократії Сергій Таран.

"Саме тому він відмінив прес-конференцію і збирає в себе керівників фракцій. Хоче негайно щось робити, поки відставка Литвина не набула офіційного статусу", - зазначив політолог.

Він упевнений, що стратегічних наслідків від відставки Литвина і його заступника Миколи Томенка не буде ніяких, тому що Верховній раді недовго залишилося бути у нинішньому складі. Але робота парламенту буде паралізована, закони не будуть підписуватися. Щоб обрати спікера, потрібно буде 300 голосів. А їх не буде, тому що опозиція може не брати участь у голосуванні.

"Окрім того, закон про мову ухвалювався настільки брутально, що робить певну ведмежу послугу як Януковичу, так і російській мові. Виходить так, що російська мова, яку фактично підтримує цей закон, йде у пакеті із такими поняттями як корупція, злочинність, "тушки". І йому дуже важливо якось відмежуватися від цього", - зазначає Таран.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович розповів, коли визначиться з "мовним" законом

Політолог наголосив, що на зустрічі з керівниками фракцій Янукович обіцяє чесні і прозорі вибори для всіх. Це не буде виконано, але буде обіцяно. Існує варіант, що будуть розглянуті деякі правки до закону. Але незрозуміло, як їх будуть вносити в уже проголосований закон. Основне прохання Януковича до керівників фракцій — не паралізувати роботу парламенту.

"Інакше, людьми буде сприйматися така схема: російську мову ухвалили, а потім парламент припинив працювати. Хто тоді дестабілізує ситуацію в Україні? Той, хто цей закон ініціював", - сказав Таран. Він припустив, що опозиція буде використовувати нагоду зустрітися з президентом, щоб переконати президента накласти вето на закон. Проте це малоймовірно.

Зараз ви читаєте новину «"Янукович знає, що мовний закон піде у пакеті зі злочинністю, корупцією і "тушками" — Таран». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути