вівторок, 20 березня 2012 18:02

Янукович зірвав візит керівників церков до ЄС

Янукович зірвав візит керівників церков до ЄС

Поїздка делегації Всеукраїнської ради церков зірвалася через запрошення на зустріч з президентом Віктором Януковичем.

Вона планувалася приблизно чотири місяці та організовувалася Фондом Конрада Аденауера. Членами делегації мали бути керівники церков і релігійних організацій, які входить до цієї Ради.

Про таку поїздку керівники ВРЦ повідомили публічно 16 березня на зустрічі з віце-прем`єром Раїсою Богатирьовою. делегація Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій мала провести у Брюсселі низку зустрічей на високому рівні з очільниками європейських структур з метою презентації позитивного досвіду міжконфесійного діалогу та порозуміння в Україні.

Було заплановано зустрічі з Президентом ЄС Германом ван Ромпеєм, єврокомісаром з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефаном Фюле, Високим представником ЄС з питань спільної зовнішньої та безпекової політики Кетрін Ештон, віце-президентом Європарламенту Яцеком Протасевичем, Президентом Європейської народної партії Вілфредом Мартенсом та депутатами Європарламенту.

"У понеділок до нас прийшов факс прийшов факс з міністерства культури, в якому ми запрошувалися на зустріч з президентом на 21 березня, тобто на той же день, коли мали летіти до Європи. Ми погодилися на зустріч", - розповів речник Української православної церкви Київського патріархату архієпископ Євстратій Зоря.

Прес-служба Української греко-католицької церкви мовчала, але джерело в кулуарах повідомило, що глава церкви Блаженнійший Святослав Шевчук, перебуваючи в Римі, скасував візит до Брюсселя і купив квитки до Києва, аби потрапити на зустріч з президентом Януковичем.

Керівник прес-служби Української православної церкви Московського патріархату протоієрей Георгій Коваленко сказав, що він вперше чує про таку поїздку.

Керівник представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні Ніко Ланге сказав, що початок домовленостей про таку поїздку припадає на кінець минулого року.

"Це вибір Всеукраїнської ради церков, - каже він, - не їхати до Брюселя, а іти зустрічатися з президентом. У мене і моїх високопоставлених співрозмовників склалося враження, що це зроблено свідомо, аби не відбувся діалог з Європою".

Пресс-секретар президента Дарка Чепак порекомендувала звертатися до заступниці глави Адміністрації президента Ганни Герман, бо це нібито її парафія. Ганна Герман сказала, що вона до цього не має відношення і коментувати відмовилася.

Щороку в час Великого посту Президент України Віктор Янукович проводить традиційну зустріч зі зверхниками усіх церков, які є в Україні. Така зустріч і цьогоріч. Вона припадає на 21 березня і розпочнеться о 15.00 в Адміністрації Президента України, повідомляє сайт Президента.

Зараз ви читаєте новину «Янукович зірвав візит керівників церков до ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути