неділя, 11 липня 2010 10:32

Янукович зібрався до Китаю

Янукович зібрався до Китаю

Президент України Віктор Янукович планує відвідати з державним візитом Китай у вересні поточного року, повідомив у неділю посол України в Китаї Юрій Костенко.

"В ході зустрічі у Вашингтоні 12 квітня поточного року президент України Віктор Янукович і голова КНР Ху Цзіньтао домовилися вивести україно-китайські відносини на якісно новий рівень і наповнити їх стратегічним змістом і з цією метою активізувати взаємні візити на вищому рівні", - сказав посол.

Він додав, що на запрошення китайської сторони на початку вересня поточного року має відбутись державний візит президента України в КНР, а в середині липня в Китай з офіційним візитом поїде міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко.

Аналізуючи нинішній стан українсько-китайських відносин, посол відзначив, що вони перебувають на рівні конструктивного партнерства. "Між нашими державами існують традиційно дружні взаємини, які характеризуються високим рівнем взаємодовіри і поваги, динамічним розвитком взаємовигідної співпраці у політичній, торговельно-економічній, науково-технічної, військово-технічній та гуманітарній сферах", - підкреслив дипломат.

За його словами, напрацьований, особливо в останні місяці, рівень двосторонніх відносин дозволяє говорити про те, що базуються вони на принципах стратегічного партнерства. "Сторони готові зміцнювати рівноправну політичну співпрацю, використовуючи механізм регулярних зустрічей та консультацій на різних рівнях, у тому числі на найвищому", - зазначив посол.

Нагадаємо, 19 червня на зустрічі в Києві з міністром закордонних справ КНР Ян Цзечи Віктор Янукович заявив, що Україна вітає посилення ролі Китаю як одного з впливових центрів сучасного багатополярного світу.

Интерфакс-Украина, Подробности

Зараз ви читаєте новину «Янукович зібрався до Китаю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути