Ексклюзиви
середа, 18 травня 2011 15:33

Янукович згадав про жертви сталінських депортацій

Янукович згадав про жертви сталінських депортацій

Президент України Віктор Янукович з сумом схиляє голови перед пам'яттю усіх загиблих внаслідок сталінських депортацій.

Про це йдеться у звернення Януковича у зв'язку з 67-ми роковинами депортації з Криму кримських татар та осіб інших національностей.

"Минає 67 років відтоді, як за декілька травневих днів з Кримського півострова було депортовано на чужину майже 200 тисяч кримських татар, зруйнувавши тим самим їх багатовіковий життєвий уклад і культурні традиції. Насильного виселення сталінським режимом у сорокові роки минулого століття зазнали також болгари, вірмени, греки, італійці, німці, представники інших етносів, що населяли кримську землю", - уточнив глава держави.

За його словами, здобуття Україною незалежності відкрило для виселенців шлях до рідної землі.

"Тепер ми можемо пишатися розмаїттям нашої багатонаціональної культурної спадщини. Ми по праву гордимося тим, що за роки незалежності в Україні не було серйозних міжнаціональних конфліктів. Це свідчить, що ми – єдиний народ, монолітність якого не вдасться порушити ніколи і нікому", - вважає Янукович.

Разом з тим, він наголосив, що слід удосконалювати засади державної етнонаціональної політики, утверджувати міжкультурний діалог та толерантність у суспільному житті, активізувати вирішення проблем, пов'язаних з облаштуванням на батьківській землі депортованих та їх нащадків.

Зараз ви читаєте новину «Янукович згадав про жертви сталінських депортацій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути