вівторок, 17 травня 2011 17:31

Янукович може зняти Грищенка та Єжеля - експерт

Янукович може зняти Грищенка та Єжеля - експерт

Президент Віктор Янукович не може відправити у відставку міністра палива та енергетики Юрія Бойка та віце-прем'єра з Євро 2012 Бориса Колеснікова.

Про це в Gazeta.ua сказав директор соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко.

"Гучних імен не буде, бо не можна зняти Бойка, не можна зняти Клюєва, не можна зняти Колеснікова, Присяжнюка...Зняття Ємця свідчить про те, що лава запасних у президента є дуже малою і немає кого знімати. Усі настільки важливі, потрібні самостійні, близькі та потрібні президенту, шо він може дозволить собі лише відставку переферійних міністрів і відставка міністра охорони здоров'я свідчить саме про це", - зазначив експерт.

"Він може зняти ще міністра закордонних справ, міністра оборони, але все це за відсутності української оборони та зовнішньої дипломатії теж малозначуші посади...Єдине ще кого він може зняти - це Азаров, за умови провалу перемовин з Росії стосовно газопостачання, а він не зможе успішно провести ці перемовини, бо Путін не вважає себе рівним Азарову. Переважно Янукович приречений на цей Камін", - додав політолог.

Він пояснив, що більшість міністрів до Кабміну командировані туди представниками бізнес-груп, а частина є особистими друзями Януковича.

"Хто танцює, хто співає, хтось анекдоти розповідає. Чимось вони корисні президенту. Однак ніхто з них працювати не хоче, але Янукович не може зняти. Це дуже серйозна криза, яка колись шкодила Ющенку. У екс-глави держави виявилося багато друзів, але дуже мало професіоналів на міністерських посадах",- підкреслив Небоженко.

При цьому експерт виключив, що в Кабмін прийдуть представники опозиції, чи незалежні професіонали.

"Ті, хто добре знають свою справу безумовно повинні працювати незалежно від того, звідки вони прийшли в незалежності від того КПУ це чи БЮТ чи безпартійні, однак принцип донецької лінійки не передбачає появу професіоналів", - додав політолог.

Небоженко також переконаний, що Янукович попри критику впроваджуваних та реформ та падіння особистого рейтингу в кадровій політиці буде керуватися принципом - свої перш за все.

"І за будь-яку ціну. А ціна це послаблення особистих позицій. Він думає, що люди більше критикуватимуть Кабмін, а не президента. Мабуть Янукович ще не став президентом", - резюмував Небоженко.

Зараз ви читаєте новину «Янукович може зняти Грищенка та Єжеля - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути