понеділок, 28 червня 2010 16:14

Янукович замінить Медведька своєю людиною - політологи

Янукович замінить Медведька своєю людиною - політологи

Політолог Володимир Фесенко назвав реальним сценарій із заміни генпрокурора Олександра Медведька Віктором Пшонкою.

"Є певні передумови для реалізації такого сценарію", - зауважив експерт.

Фесенко нагадав, що у Медведька й так закінчується термін перебування на посаді генпрокурора і за неї "вже точиться певна боротьба".

"Я не виключаю, що можуть поставити людину більш близьку до нової влади. Крім кандидатури Пшонки, є ще й Кузьмін (Ренат Кузьмін - ред.). Проте Пшонка вважається більш близький до президента. Це щось на кшталт Азарова тільки в Генпрокуратурі ", - пояснив Фесенко.

Водночас, на думку політолога Віктора Небоженка, "для роботи у Генпрокуратурі насправді все одно, хто буде на вершині: Медведько, Пшонка чи ще хтось".

"Справа не у тому, що Медведько не підходить. Зараз йде дуже серйозне перегрупування фінансових потоків, корупційних схем. Тобто нова влада вдосконалює корупційну систему, яка концентрується зверху. А це потребує перестановки людей в прокуратурі, які б розуміли усе з півслова", - вважає політолог.

"Якщо раніше корупція була розділена по всьому суспільству: від бідних до середнього класу й вище, то зараз політики пропонують інший шлях. Корупція буде доступна тим, хто на вершині. А для цього потрібно вдосконалювати Генпрокуратуру", - пояснив Небоженко.

У ЗМІ з"явилися чутки про те, що влада не збирається залишати Генерального прокурора Олександра Медведька на другий термін і вже підготувала йому заміну.

Серед тих, хто може замінити Медведька називають його першого заступника Віктора Пшонку.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Янукович замінить Медведька своєю людиною - політологи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути