Ексклюзиви
пʼятниця, 26 листопада 2010 09:23

Янукович їде на вже десяте побачення з Медведєвим

Янукович їде на вже десяте побачення з Медведєвим

Президент Віктор Янукович у п'ятницю відвідає Москву для участі в четвертому засіданні україно-російської міждержавної комісії.

Як повідомляє сайт глави держави, під час засідання планується обговорити розвиток двосторонніх відносин у політичній сфері, стан реалізації перспективних проектів у високотехнологічних галузях, а також гуманітарну взаємодію.

Окрему увагу приділять запровадженню комфортних умов для громадян України та Росії при перетинанні міждержавного кордону у розвиток домовленостей, досягнутих главами обох держав 17 вересня цього року у Глухові.

За результатами засідання очікується підписання підсумкового Протоколу та низки інших документів, спрямованих на подальший розвиток співпраці України та РФ.

Передбачається також окрема зустріч президента Януковича із президентом Російської Федерації Дмитром Медведєвим.

Це буде вже десята зустріч Медведєва і Януковича цього року. Вона відбудеться в підмосковній резиденції російського президента в Горках, повідомляє "Інтерфакс".

Як повідомив журналістам помічник президента РФ Сергій Приходько, перед засіданням комісії лідери РФ і України проведуть переговори у вузькому складі.

За словами Приходько, у ході бесіди президенти приділять основну увагу питанням подальшого розвитку торгово-економічної співпраці.

"Очевидне пожвавлення товарообігу з Україною, який у січні-вересні поточного року збільшився майже на 75% у порівнянні з відповідним періодом минулого року й склав більше $2,5 млрд", - зазначив він.

"Зростання російсько-українського товарообігу випереджає навіть темпи зростання зовнішньої торгівлі Росії в цілому", - підкреслив представник Кремля.

Приходько також повідомив, що в ході засідання міждержкомісії Медведєв і Янукович заслухають доповіді керівників профільних міністерств і відомств Росії й України про стан і перспективи співпраці а в інвестиційній сфері, енергетиці - в тому числі атомній, космосі, авіабудуванні, транспорті, гуманітарній сфері.

Він зазначив, що великий інтерес для Росії й України представляє проект будівництва транспортного переходу через Керченську протоку. Приходько нагадав, що зараз завершується робота над техніко-економічним обґрунтуванням проекту.

Серед іншого, помічник Медведєва сказав, що "висока інтенсивність політичного діалогу на вищому рівні між РФ і Україною супроводжується сьогодні помітним просуванням в усіх без винятку галузях співпраці - економічній, договірно-правовій, гуманітарній, культурній, науково-технічній".

Планується, що в засіданні міждержкомісії візьмуть участь провідні міністри двох країн.

Раніше повідомлялося, що у ході візиту до Росії президент України прочитає студентам і викладачам Московського державного університету лекцію, після чого йому вручать диплом і медаль почесного професора.

Зараз ви читаєте новину «Янукович їде на вже десяте побачення з Медведєвим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути