пʼятниця, 07 лютого 2014 11:17

Янукович їде до Сочі узгоджувати прем'єрство Арбузова — політолог

Янукович їде до Сочі узгоджувати прем'єрство Арбузова — політолог
Віктор Янукович і Володимир Путін. Фото: news.rambler.ru

У Сочі президенти Росії та України обговорюватимуть два ключові питання — кандидатуру українського прем'єра та платежі за газ.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Фесенко.

"Це не той випадок, коли будуть великі офіційні переговори та конкретні домовленості.  Зустріч з Путіним потрібна Януковичу, аби розблокувати проблемні питання. Відбулася призупинка фінансової допомоги Росії. Та виставила вимогу: має бути легітимний прем'єр, з яким би вони могли працювати. Янукович буде узгоджувати це питання. Але він поїде в Сочі із конкретною кандидатурою людини, яка вже працює прем'єр-міністром і отримала всі повноцінні повноваження. Він скаже: В мене є Арбузов, якщо немає заперечень, працюйте з ним. Можливо, буде обговорюватися тема, як далі вирішуватиметься питання по главі уряду. Але сьогодні це погодження по Арбузову потрібно, щоб відновити кредитну лінію довіри", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Віце-прем'єр РФ турбується, щоб в Україні менше "безробітних і озлоблених людей" громили міста

За словами експерта, також в Сочі обговорюватиметься розв'язання проблеми платежів за газ.

"Буде потрібна відстрочка або прив'язка. Той російський газ, який постачався в січні, буде надаватися й надалі. За нього сплачуватимуть частково з російського кредиту", - зауважив Фесенко.

"Якщо хтось думає, що Путін буде вимагати від Януковича негайно розігнати Майдан, помиляється. На період сочинської олімпіади не має бути ніяких силових сценаріїв в Києві. Бо це для Росії головна подія. Вона має стати такою й для світової спільноти. Тому Майдан не має відволікати уваги від Сочі. Про силові сценарії може йтися тільки по завершенню олімпіади", - додав політолог.

Зараз ви читаєте новину «Янукович їде до Сочі узгоджувати прем'єрство Арбузова — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути