четвер, 27 січня 2011 14:14

Янукович є власником України - "бютівець"

Янукович є власником України - "бютівець"

За реальними статками президент Віктор Янукович є найбагатшою людиною України.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат із фракції БЮТ-Батьківщина Андрій Павловський.

"Фактично наш президент є приватним власником цілої країни під назвою Україна. Тому немає чого прибіднятися", - зауважив він.

"У нас серед найвищих посадовців є така мода: свої справжні доходи вони приховують і записують, як правило, на родичів, довірених осіб та офшорні компанії. Їх офіційні декларації ні про що не говорять. Треба дивитись не на зарплату, а на реальні статки, майно. Політики думають, що люди не люблять занадто багатих, що це може погано вплинути на рейтинги", - наголосив депутат.

Павловський нагадав, що Янукович мешкає у колишній державній резиденції "Межигір'я" під Києвом.

"Сотка землі у Київській області коштує близько 11 тис. доларів. А там 140 гектарів. В позаминулому році міністерство економіки робило оцінку і виявило, що сама резиденція плюс земля оцінюються в декілька мільярдів гривень. Але це майно записано не на нього, а на фірми, де через треті особи власником є його син. Все заховано і завуальовано. А йому ніби дали в оренду будинок", - зазначив "бютівець".

Нагадаємо, Центр журналістських розслідувань, порівнявши доходи керівників різних країн, дійшов висновку, що зарплата президента України Віктора Януковича - одна з найменших серед його іноземних колег. За сумою сукупних доходів він на третьому місці з кінця списку. Згідно з офіційними даними, український лідер отримує майже 30 тисяч доларів США на рік і має ще 136 тисяч на банківських рахунках.

Зараз ви читаєте новину «Янукович є власником України - "бютівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути