пʼятниця, 24 грудня 2010 21:06

Янукович вважає себе хірургом, який лікує країну

Янукович вважає себе хірургом, який лікує країну

Президент України Віктор Янукович сказав, що шлях реформ - завжди важкий і болючий.

Про це він розповів в інтерв'ю українським телеканалам.

"Я вивчав дуже багато у своєму житті реформ у різних країнах світу. Не знайшов, щоб початок реформ викликав велике захоплення у суспільстві. Будь-які реформи завжди болючі. Коли їх починати? Якщо шукати зручний час, то його можна не знайти. З року у рік виникають нові виклики, на які треба давати відповідь", - зазначив глава держави

За його словами, 2010 - це рік, коли ще продовжується світова економічна криза. Це причина, через яку небажано робити різкі кроки. Проте, як зауважив Янукович, у країні були проблеми у зв'язку з популістською політикою попередньої влади.

"Замість того, щоб починати модернізувати країну, були обіцянки і жодних дій. Коли країна знаходиться у хворому стані, то що робити? Шукати терапевтичні методи лікування чи хірургічні? 20 років латали, але не модернізували. Лікували випадково, але не системно", - наголосив президент.

Янукович вважає, що на президентських виборах народ голосував за тих політиків, які пропонували модернізацію країни.

"Більше 70% підтримали реформи. Діагноз встановлений, тому треба починати лікувати. Створена найпотужніша група експертів, які пройшли шлях у деяких країнах світу, де вже ці реформи опрацьовані", - підкреслив він.

На переконання Януковича, початок реформ завжди викликає більше негативу.

"Коли лікують хворого, то йому боляче робити хірургічне втручання. Обов'язково потрібно робити анастезію - це гуманно. До речі, одна з реформ спрямована на лібералізацію податкової політики", - додав глава держави.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Янукович вважає себе хірургом, який лікує країну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути