понеділок, 11 липня 2011 14:41

Янукович восени полетить до Брюсселя за політичними домовленостями

Янукович восени полетить до Брюсселя за політичними домовленостями

Президент України Віктор Янукович 20 жовтня на запрошення президента Європейської Комісії Жозе Мануеля Баррозу здійснить візит до Брюсселя. Мета візиту - досягнення політичних домовленостей, необхідних для завершення переговорів щодо угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Як повідомила прес-служба глави української держави, про це йшлося під час сьогоднішньої телефонної розмови Януковича з Мануелем Баррозу.

Зокрема, глава держави підкреслив, що налаштований продовжувати відвертий та конструктивний діалог на користь подальшого зближення України з Європейським Союзом. Він висловив сподівання, що за результатами наступних раундів переговорів у липні-вересні цього року вдасться завершити переговори щодо всього тексту угоди.

За словами Януковича, він буде й надалі застосовувати конструктивні підходи для знаходження компромісів з питань, які поки що залишаються невирішеними. Президент додав, що у цьому процесі розраховує на особисту підтримку Жозе Мануеля Баррозу.

Він також зауважив, що 6 червня українська сторона передала на розгляд Європейській Комісії звіт про прогрес у реалізації першої законодавчої фази Плану дій щодо візової лібералізації.

"Сподіваємося на позитивні висновки з боку Європейської Комісії щодо виконання українською стороною першої фази документа. Розраховуємо також на ухвалення державами-членами ЄС політичного рішення щодо переходу до другої імплементаційної фази Плану дій до кінця цього року", – наголосив Янукович.

Крім того, він підтвердив свій намір взяти участь у Саміті "Східного партнерства", який відбудеться 29-30 вересня ц.р. у Варшаві.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України затвердив план першочергових заходів щодо інтеграції України до Європейського Союзу. Документ розроблено з метою систематизації роботи органів виконавчої влади щодо впровадження реформ в Україні для поглиблення співробітництва з ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Янукович восени полетить до Брюсселя за політичними домовленостями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути