четвер, 07 квітня 2011 11:00

Янукович визнав, що економічна модель в Україні застаріла

Янукович визнав, що економічна модель в Україні застаріла

Президент України Віктор Янукович зізнався, що у нашій державі досі не використано науковий потенціал, а українська модель економіки є застарілою.

Про це він заявив під час свого щорічного послання у Верховній Раді.

Зокрема, Янукович сказав: "У першу чергу залишається не задіяним науковий та індустріальний потенціал нашої країни. Наша країна володіє покладами корисних копалин, має вигідне географічне розташування, що створює прекрасні можливості для розвитку виробництв. Україна має прекрасні чорноземи і має всі можливості, аби вийти в аграрні лідери сучасного світу".

Але головне, на думку глави держави, - потужний людський капітал, в якому він побачив "основу для стратегії розвитку України до 2020 року і далі".

"Ми все ще маємо розвинуту систему підготовки професійних кадрів. Значний потенціал зберігає академічна та університетська наука. Розвиток людського потенціалу дозволить нам вийти з кризи в новій якості, з високим економічним статусом, з належним місцем у світовому розподілі праці. Щоб докорінно змінити ситуацію, ми повинні побудувати демократичну модель політичної системи та сучасну конкурентну державну владу. В її основі - верховенство права, розвинена правова культура, збалансована демократія, сильне самоврядування, ефективний державний менеджмент", - уточнив президент.

Водночас, за його словами, Україна сьогодні потребує якісно нову модель економіки, в основі якої - висока продуктивність праці та ефективність виробництва, активні інвестиції.

"Пріоритетом має стати гуманізація розвитку, забезпечення нової якості життя людей, створення всіх необхідних умов для розкриття їхнього творчого потенціалу. Саме такими я бачу пріоритетні цілі реформ, які були ініційовані мною у 2010 році", - резюмував Янукович.

Зараз ви читаєте новину «Янукович визнав, що економічна модель в Україні застаріла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути