четвер, 07 квітня 2011 10:40

Янукович наказав українцям не скиглити

Янукович наказав українцям не скиглити

Президент України Віктор Янукович закликав українців припинити жалітись і принижуватись. За його словами, настав час проявити український характер, довести собі і світу, що Україна - це країна-лідер.

Про це Янукович заявив сьогодні під час щорічного послання глави держави у Верховній Раді.

Президент, зокрема, підкреслив, що зміни, які потребує суспільство, вимагає від влади концентрації зусиль, довіри та терпіння.

"Наш вибір - модернізація України - є незворотнім. Водночас ми маємо розуміти, що політика глибоких змін буде проводитись в умовах глобальної світової нестабільності, нових криз і загроз, які ми повинні навчитись вчасно попереджати і враховувати", - додав Янукович.

На його думку, сучасний світ швидко змінюється, стає багатополярним і складним.

"Глобальна інфляція загрожує найближчим часом зірвати економічну стабілізацію та підірвати соціальну рівновагу у багатьох країнах. Продовольча криза, голод у деяких регіонах густонаселених країн світу та загроза нестачі питної води перетворюється на один з основних викликів людству на найближчу перспективу", - наголосив президент.

Він сказав, що у глобальному просторі з'являється усе більше конфліктних зон, і напруженість у світі відчутно зростає.

"Особливого значення набуває екологічна та техногенна безпеки... Катастрофа в Японії засвідчила, що лише спільні зусилля та взаємоповага дозволять людству рухатись шляхом технологічного та соціального прогресу... Україна має свій трагічний досвід. Ми розраховуємо на те, що 25-та річниця Чорнобильської катастрофи стане серйозною віхою на шляху глобальної консолідації до вироблення механізмів взаємодії по колективному подоланню екологічної та техногенної загроз", - заявив Янукович.

"Звертаюсь до всіх українців: досить жалітись і принижуватись. Україна сильна і амбітна держава. Настав час проявити український характер, довести собі і світу, що Україна - це країна-лідер", - підсумував президент.

Зараз ви читаєте новину «Янукович наказав українцям не скиглити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

107

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути