Ексклюзиви
понеділок, 23 квітня 2007 08:42

Янукович виступив по російському телебаченню

Прем"єр Віктор Янукович закликає президента Віктора Ющенка виробити компромісне рішення до того, як Конституційний суд оголосить свій вердикт. Про це він заявив в ефірі підсумкової програми на Першому каналі російського телебачення в неділю.

"Сьогодні в нього (президента) є можливість ситуацію змінити - до рішення Конституційного суду призупинити указ (про розпуск Верховної Ради), почати переговори по тим питанням, які його хвилюють, і знайти компромісне рішення. Коаліція до цього готова", - заявив Янукович.

"Ми в переговорах наполягаємо на тому, щоб до рішення Конституційного суду знайти політико-правове рішення. Сьогодні все залежить від президента. Після того, як КС винесе свій вердикт, звичайно, він (Ющенко) підкориться рішенню КС, і становище його буде, м"яко кажучи, незавидним", - відзначив Янукович.

Він повідомив, що коаліція має у своєму розпорядженні експертні висновки незалежних юридичних компаній, "у тому числі й тих, які в рейтингу є першими у світі", що містять правову оцінку ситуації.

"Наголошувати на тому, що указ президента потрібно виконувати, а не Конституцію, я думаю, це помилка президента Ющенка", - відзначив прем"єр.

Він висловив співчуття у зв"язку з тим, що Ющенко пішов на поводу в радикально налаштованої опозиції.

"Ті партії, які виявилися не при владі, а вони звикли свій бізнес будувати на бюджеті держави, вони зрозуміли, що до 2011 року вони залишилися не при справах, і подальшої перспективи для них не проглядається", - відзначив Янукович.

"Вони побачили, що стабільність їх не влаштовує, і все це стало їх підштовхувати до дестабілізації в країні, і, на жаль, президент "клюнув" на радикальні пропозиції опозиції й фактично до них приєднався, а скоріше, я б сказав, очолив", - вважає прем"єр, пише Интерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Янукович виступив по російському телебаченню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути