неділя, 26 серпня 2012 08:27

"Янукович переконається, що в обмін на зміну гуманітарних, мовних та політичних пріоритетів України Росія нічого не дасть"

"Янукович переконається, що в обмін на зміну гуманітарних, мовних та політичних пріоритетів України Росія нічого не дасть"
Зовнішня політика проводитиметься під знаком розчарування української влади в іноземних партнерах, наголошує Олександр Сушко Фото: glavcom.ua

У наступні два з половиною роки зовнішня політика України виходитиме з тих меж можливого, які Янукович установив у першу половину президентства. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив експерт із міжнародних питань, науковий директор Інституту євроатлантичного співробітництва Олександр Сушко.

"Зовнішньополітичний коридор дуже звузився. Це та ціна, яку Янукович платить за розв'язані руки у внутрішній політиці. Очевидно, його відносини з ЄС будуть остаточно зіпсовані, а користі від зближення з Росією не буде. Янукович переконається, що в обмін на зміну гуманітарних, мовних та політичних пріоритетів України Росія нічого не дасть, не піде на поступки в питаннях енергетики та економіки. Отже, зовнішня політика проводитиметься під знаком розчарування української влади в іноземних партнерах. Бо наша влада не розуміє, що винна сама", - наголосив він.

Сушко зауважив, що у наступні роки не очікую жодних зрушень.

"Було б дуже бажано, щоб підписали угоду про асоціацію з ЄС, але за нинішніх обставин – це нереально", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо "регіонали" спробують провести російську мову в Києві, то опиняться у політичному пеклі — Бригинець

25 серпня 2012 року президентський термін Віктора Януковича долає екватор. Думки інших експертів про те, якою буде його друга половина, читайте у журналі "Країна" № 32 (135) за 23 серпня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «"Янукович переконається, що в обмін на зміну гуманітарних, мовних та політичних пріоритетів України Росія нічого не дасть"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

51

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути