Ексклюзиви
субота, 22 жовтня 2011 10:17

"Янукович та Іванющенко використовують УБОЗ для рейдерства" - Томенко

"Янукович та Іванющенко використовують УБОЗ для рейдерства" - Томенко

У президента Віктора Януковича було два потаємні бажання: виключити з політичної боротьби екс-прем'єра Юлію Тимошенко та залишитися при владі принаймні на 15 років. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав віце-спікер Микола Томенко.

"Оточення Януковича завжди намагається відчути, чого хоче господар. Цим політичним психологам здалося, що він бажає виключити Юлію Володимирівну з політичної боротьби, щоб у неї була одна судимість, але конкретна. Андрій Портнов (радник президента. - ред.) допомагав це реалізувати. Очевидно, це діло рук глави Адміністрації президента Сергія Льовочкіна. Друге потаємне бажання Януковича — залишитися при владі надовго. Президенту нашіптують, що його зможуть обирати в парламенті, і він буде першою особою 15 років. А для цього треба мати суміш політичного режиму з Росії й Білорусі. І до цього йде.

Програма президента реалізовується, як у анекдоті: "Уряду треба активніше працювати зі знедоленими", — виступає Янукович. Азаров підходить до нього і питає: "Віктор Федорович, я вчу українську, але поясніть: хто такі "знедолені"? — "Це ті, хто не віддали нам "долю". Зараз усі, в кого є гроші, мають віддати "долю" владі. Бачили, що відбулося з гіпермаркетом "Епіцентр" секретаря "Київради" Галини Гереги — її чоловік вимушено відбув за кордон. Хотіли забрати бізнес у власників "Фокстроту". Кажуть, зараз за кордоном власники мережі ресторанів "Козирна карта". Хтось віддає 25 відсотків справи, хтось — 70, щоб урятуватися", - зауважив він.

Є кілька груп, які координують наїзди і кришування бізнесу, заявив Томенко.

"Одна навколо народного депутата Юрія Іванющенка. Інша — Олександра Януковича, сина президента. Кажуть, вони активно використовують для рейдерства Управління по боротьбі з організованою злочинністю. Якщо в тебе слабкі нерви й немає серйозного даху, усе відберуть або посадять. Якщо не замислимося, як це зупинити, треба буде тікати з України", - сказав віце-спікер.

Повністю інтерв'ю читайте тут: "Януковича переконують, що він прийшов на 15 років".

Зараз ви читаєте новину «"Янукович та Іванющенко використовують УБОЗ для рейдерства" - Томенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути