пʼятниця, 23 вересня 2011 07:53

Виробник футболок "Спасибо жителям Донбасса" виїхав за кордон, його бізнес закрили

  Денис Олєйніков: ”Ті, хто знищив моє життя, обов’язково за це відповідатимуть. Кожен і персонально”
Денис Олєйніков: ”Ті, хто знищив моє життя, обов’язково за це відповідатимуть. Кожен і персонально”

— Я уже не в Украине. Со мной самые дорогие мне люди — жена, сын и дочь. Это весь мой мир, и ради них я откажусь от идеалов, карьеры, бизнеса и чего угодно, — пише на своїй інтернет-сторінці власник фірми "Простопрінт" 35-річний Денис Олєйніков. 20 вересня він виїхав з України разом із родиною.

"Простопрінт" наносила зображення на футболки, сумки, чашки, куртки. Орендувала у столиці триповерховий будинок площею 260 кв. м на Лівому березі. На початку вересня випустили футболку з написом "Спасибо жителям Донбасса за ананаса". 6 вересня "Простопрінт" обшукали працівники управління боротьби з організованою злочинністю. Вилучили обладнання, комп'ютери. Порушили кримінальну справу за незаконне використання логотипу "Євро-2012".

Після першої погрози розправитися, Олєйніков обіцяв започаткувати громадську ініціативу "Не бойся". Їздити Україною та формувати мобільні групи самозахисту. Вивести на Майдан 200 тис. людей.

— Співчуваюча нам людина з УБОЗу напередодні ввечері повідомила про новий сценарій, який планує реалізувати міліція зі мною і родиною, — каже Денис. — Якби не було 15-годинних нічних допитів, грабунків і вилучення майна, знищення справи, яку будував п'ять років, повної деморалізації моїх співробітників, погроз зґвалтування колеги двома подонками в погонах, я б не повірив.

— Був запланований мій арешт, — продовжує власник "Простопрінта". — Демонстративно, під час нашої акції. Але найстрашніше, що паралельно дали команду арештувати мою дружину. Планувалось відсторонення від опікунства над моїми дітьми мами і тестя. Що далі відбувалося б із дітьми — зрозуміло.

Куди виїхав Олєйніков із родиною — невідомо.

— Я повернуся, — каже наостанок. — Ті, хто знищив моє життя, хто забрав улюблену роботу, у моєї доньки — можливість виступати під прапором України (чемпіонка України з тенісу серед юніорів. — "ГПУ"), у сина — вчитися українською мовою, у дружини — друзів, подруг і весь її світ, обов'язково за це відповідатимуть. Кожен і персонально.

Власник "Простопрінту" жив із родиною в Одесі. Звідти керував бізнесом. Фірма закрита. Її 25 робітників сидять удома і чекають, як далі розвиватимуться події.

— Ніякої інформації не маємо, — говорить 25-річна Марія Борисенко, менеджер "Простопрінту". — Про все дізнаємося з "Фейсбука", куди пише Денис. Чекаємо від нього будь-якого сигналу.

Власник орендованого "Простопрінтом" будинку просить фірму виселитися. Пояснив, що він не має нічого особисто проти виробництва, однак на нього "тиснуть контролюючі органи", погрожують проблемами.

Зараз ви читаєте новину «Виробник футболок "Спасибо жителям Донбасса" виїхав за кордон, його бізнес закрили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

128

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути