субота, 19 жовтня 2013 16:56

Янукович шукає, як відправити Тимошенко на лікування у кайданах - чоловік

Замість прийняття компромісного варіанту вирішення "справи Тимошенко", запропонованого місією Європарламенту, влада вигадує різні маневри для гальмування її виїзду за кордон на лікування.

Таку думку інтерв'ю "Радіо "Свобода" висловив чоловік екс-прем'єр-міністра Олександр Тимошенко, повідомили у прес-службі Тимошенко.

"Мені здається, що влада зараз не хоче цього робити і вигадує всілякі маневри, щоб відтягнути момент відправки її на лікування. До того ж режим хоче це зробити в максимально принизливій формі, мало що не в наручниках і кайданах. По-моєму, це неприйнятно", - зазначив Олександр Тимошенко.

Також він додав, що підтримує "як варіант логіку дій, що її запропонували Кокс і Кваснєвський – це "часткове помилування".

"На лікування Юлія має відбувати вільною людиною, українкою, громадянкою, яка користується всіма громадянськими правами", -  додав чоловік екс-прем'єра.

На його думку, про один з таких маневрів влади свідчить заява провладних політичних сил про необхідність ухвалення спеціального закону, який має регулювати можливість виїзду Тимошенко на лікування за кордон.

"Ми всі прекрасно розуміємо, що більшістю у Верховній Раді командує президент. Яку команду дасть Янукович, за те й проголосує його кишенькова більшість. Знову ж нагадаю: вони хочуть це зробити максимально принизливо для Юлії. Недаремно всі кликуни Партії регіонів говорять про варіант, коли лікування проводиться у перервані терміни. Тобто лікування не зараховується до строку незаконного вироку", – додав він.

"Але на тлі компромісу з приводу лікування, на який Юлія пішла першою, не очікуючи нічого від влади, всі забувають про головне: вона незаконно засуджена", - наголосив чоловік Тимошенко.

"Якщо у президента є політична воля і бажання виконати свої обіцянки, а також зобов'язання, необхідні для підписання угоди про асоціацію з ЄС, у цьому випадку Юлію направлять на лікування найближчим часом", - зазначив Олександр Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Янукович шукає, як відправити Тимошенко на лікування у кайданах - чоловік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути