пʼятниця, 18 жовтня 2013 10:55

Україна сама зобов'язалась звільнити Тимоенко, це не вимога ЄС - посол

Україна сама зобов'язалась звільнити Тимоенко, це не вимога ЄС - посол
Ян Томбінський. Фото: news.liga.net

Звільнення Юлії Тимошенко є не стільки вимогою Євросоюзу до України, скільки питанням відповідальності України за власні рішення, які були відображені у спільній заяві після Саміту "Україна - ЄС" у лютому цього року.

Про це Глава Представництва ЄС в Україні Ян Томбінський заявив вчора в Одесі, на брифінгу, що передував зустрічі зі студентами в рамках інформаційного проекту "Ідея Європи".

Тим часом поділитися подробицями зустрічі з ув'язненою екс-прем'єром дипломат відмовився, посилаючись на те, що зараз її питання знаходиться в компетенції інших людей, в яку європосол не хоче втручатися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович переклав на Раду відповідальність за звільнення Тимошенко

"Місія Кокса - Квасненского, які працюватимуть до середини листопада, має мандат на те, щоб знайти рішення по Юлії Тимошенко, таке яке відповідає тим зобов'язанням, які Україна сама взяла на себе", - сказав він.

Томбінський зазначив, що в плані подолання виборчого правосуддя - а це одна з головних умов Угоди про асоціацію - Україна вже зробила кілька кроків, звільнивши в грудні минулого року Юрія Луценка та Валерія Іващенка.

Зараз ви читаєте новину «Україна сама зобов'язалась звільнити Тимоенко, це не вимога ЄС - посол ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути