пʼятниця, 18 жовтня 2013 11:13

Євросоюз визнав правомірність рішення Кірєєва — експерт

Євросоюз визнав правомірність рішення Кірєєва — експерт
Родіон Кірєєв. Фото: comments.ua

Президент Віктор Янукович не хоче приймати одноосібного рішення у питанні екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

"Це логічно, бо таке рішення має бути колективним. За долю Тимошенко має нести відповідальність не тільки влада, а й опозиція. Це може виглядати, як анекдот: "Їжачки кололися, плакали, але все одно лізли на кактус". Бо частині опозиції не вигідний вихід Тимошенко на волю. Але доведеться "плакати і лізти на кактус" — голосувати. Янукович розігрує дуже цікавий сценарій. Звільнення Тимошенко до певної міри обеззброює опозицію. Коли вона буде вільна, нинішнім опозиціонерам не буде що запропонувати своїм виборцям. Бо останні два роки їхньою фішкою було: "Юлі волю!". Інших резонансних ініціатив не проглядалося, тому немає що представити", - зазначив він.

За словами експерта, пропозиція президента про голосування у парламенті є затяжкою в часі, яка зараз корисна усім сторонам.

"Ідея в тому, що є механізм амністії. Він передбачає прийняття закону з певними фільтрами. Його можна виписати таким чином, що окрім Юлії Володимирівни на амністію зможуть претендувати не більше кількох десятків людей — не кримінальники, а вихідці із бюрократичного середовища, які знаходилися за ґратами за економічні злочини чи перевищення влади", - наголосив Цибулько.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович переклав на Раду відповідальність за звільнення Тимошенко

Політолог також пояснив, що пропозиція польського євродепутата Марека Сівеця щодо часткового помилування екс-прем'єра означає, що Євросоюз визнає правомірність рішення українського суду про те, що Тимошенко винна. Він пояснив, що після Тимошенко за подібними статтями у Європі відбувають покарання кілька прем'єр-міністрів.

Говорячи про те, чому відклали звіт місії Європарламенту Пета Кокса та Олександра Кваснєвського, експерт зауважив: "Януковичу потрібен тісний контакт з Європою через цих людей. У разі завершення місії відбудеться інформаційне провисання. Тоді можна втратити деталі на маршруті. Тому за час, поки перенесений звіт, буде придумане нове коло завдань для місії".

Родіон Кірєєв - суддя одного Печерського району Києва. Став відомим завдяки судовому процесу над Юлією Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз визнав правомірність рішення Кірєєва — експерт ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути