середа, 02 квітня 2014 18:48

"Янукович сьогодні працює для божевільних і професійних провокаторів" - політолог

"Янукович сьогодні працює для божевільних і професійних провокаторів" - політолог
Фото: gazeta.ua

Для України Віктора Януковича більше не існує.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив політолог Олександр Потєхін, коментуючи сьогоднішні заяви екс-президента у інтерв'ю російському виданню.

"Те, що говорить Янукович, не цікавить нікого. Крім, можливо, невеличкої групки божевільних, які виступають на проросійських заходах у Луганську чи Донецьку. Більше ніде я не бачив закликів "Янукович, повертайся". Сьогодні Янукович працює для категорії божевільних і професійних провокаторів. Всім іншим, ані українському політикуму, ані українським громадянам, ані комусь іще, не цікавий Янукович. Є такий російський вислів "Отставной козы барабанщик (Людина, яка нічим конкретно не займається у житті - Gazeta.ua)". Це якраз про Януковича", - вважає експерт.

Також Потєхін закликав українські ЗМІ взагалі ігнорувати слова Януковича, бо це, на його думку - непрофесійно.

"Я розумію, коли російські сайти цитують Януковича, бо це є частиною антиукраїнської кампанії. Коли ж українські ЗМІ звертаються до того, що знову дали прочитати Януковичу, мене це дивує. Це все одно, якби дух Миколи II розказував росіянам, що їм треба робити в Росії. Або Гітлер навчав би сьогодні Ангелу Меркель, що їй робити в Німеччині. Він досі виступає, бо є рупором антиукраїнської пропаганди. Його потрібно ігнорувати. Бо Януковича немає - він сам себе викреслив. Згадуючи його, ми підживлюємо російську манеру нас навчати. Навіть солідний сепаратист не апелює до Януковича", - наголосив він.

На думку політолога, Янукович ніколи не зможе повернутися в Україну. Але в Росії йому місця не буде:"Я сподіваюся, що Росія теж зміниться. Тим паче, Путін штовхає її до кардинальних змін. Наступний його крок - це руйнація власного режиму і держави в тому вигляді, в якому вона є сьогодні. Тому я не знаю, де Янукович буде змушений шукати наступне місце притулку".

Нагадаємо, сьогодні Віктор Янукович дав інтерв'ю російському телеканалу "Дождь". У ньому він заявив, що ніколи не давав наказів стріляти у громадян України, а також запевнив, що людей вбивали снайпери із будівель в центрі міста, які зайняті позиційними політичними силами. Також він заявив, що проводити вибори президента в Україні неправильно. Краще, за його словами, спочатку провести референдуми про адміністративний статус кожної області України.

Зараз ви читаєте новину «"Янукович сьогодні працює для божевільних і професійних провокаторів" - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути