четвер, 23 вересня 2010 19:28

Янукович пояснив американцям, що таке "справжня демократія"

Янукович пояснив американцям, що таке "справжня демократія"
Президент Віктор Янукович пояснив американській еліті, що таке справжня демократія.

Це він зробив під час зустрічі з представниками американських політичних і ділових кіл, яка відбулася у Нью-Йорку під егідою Атлантичної ради США.

Янукович підкреслив, що "Україна є і буде складовою єдиного демократичного простору в Європі".

"Моя позиція з цього питання чітка і зрозуміла: ніякі національні, культурні особливості, жодні політичні міркування не можуть виправдати порушень прав і свобод людини".

Він також висловив думку, що присутнім представникам американської еліти буде "цікаво дізнатися", як він розуміє демократію.

"З усіх визначень мені ближче таке: демократія - це стабільно функціонуючі державні інститути, широкі громадянські свободи і справедливість", - пояснив Янукович.

На його думку, "держава, в якій порушуються ці принципи, приречена на корупцію, хаос, правове свавілля або авторитаризм".

"З іншого боку, переконаний - основні права людини повинні бути нерозривно пов"язані з обов"язком, а свободи - з відповідальністю. Влада має діяти прозоро, бути підзвітною громадянам", - резюмував президент України.

Нагадаємо, що президент Віктор Янукович відбув з триденним візитом до США. Передбачається, що під час нього глава держави візьме участь у черговій сесій Генеральної асамблеї ООН.

Як повідомлялося, в інтерв"ю The Wall Street Journal президент України визнав, що в Україні є певні проблеми зі свободою слова та демократичними правами.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Янукович пояснив американцям, що таке "справжня демократія"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути