вівторок, 24 липня 2012 11:21

Янукович поверне "мовний" закон депутатам - Вишиванюк

Янукович поверне "мовний" закон депутатам - Вишиванюк
Фото: firtka.if.ua

Голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк вважає, що президент Віктор Янукович поверне мовний закон до парламенту на доопрацювання. Про це він заявив на прес-конференції, інформуючи про свою зустріч з президентом минулого тижня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Меладзе і Алєгрова на дні народження Януковича співали не за державні гроші

"Дійсно з президентом говорилось про мовний закон, - зауважив губернатор. – Президент знає ті тривоги, які є у суспільстві щодо цього закону. Президент сказав наступне: Україна була, є і залишається прогнозованою державою, яка послідовно буде виконувати всі зобов'язання, які взяла перед Європейським Союзом. Одне із зобов'язань перед ЄС – підписана у 1995 році Європейська хартія про мови. Відповідно до цього буде прийнятий закон про мовну політику в Україні, в якому чітко буде написано-зазначено: в Україні державною мовою є одна - українська".

За словами Вишиванюка, цей закон президент віддав на експертизу, у тому числі й Венеціанській комісії.

"Глава держави свої застереження разом із зауваженнями, які надасть експертна комісія, направить у Верховну Раду для врахування, – cказав він. - Але найголовнішим залишається те, що в Україні буде єдина державна українська мова. В той же час будуть забезпечені права національних меншин на використання їхніх мов".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович у серпні мовний закон не підпише, бо він його ще не читав - "регіонал"

"Закон буде повернуто на доопрацювання з відповідними поправками", - підкреслив він.

Нагадаємо, 3 липня Верховна Рада на засіданні ухвалила закон "Про засади державної мовної політики", що значно розширює сферу застосування російської мови. Парламентська опозиція заявила, що мовний закон 3 липня було ухвалено з великою кількістю порушень.

6 липня керівники Тернопільської та Івано-Франківської облдержадміністрацій обіцяли закликати Януковича ветувати цей закон.

Зараз ви читаєте новину «Янукович поверне "мовний" закон депутатам - Вишиванюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути