вівторок, 09 грудня 2008 09:43

Янукович поторгується з Путіним про коаліцію

У вівторок парламент запрацює, але вирішення коаліційних питань (зокрема обрання спікера) не буде - такий прогноз дало джерело, наближене до керівництва Партії Регіонів. Не буде в Раді ні Президента, ні прем"єра: перший відмовився сам, прихід другої скасували на погоджувальній раді глав фракцій у понеділок.

"Буде обраний спікер - прем"єр відразу прийде", - заявив лідер фракції БЮТ Іван Кириленко. На думку Кириленка, главу парламенту сьогодні можуть обрати без його фракції. Тобто натякнув на Івана Плюща.

В той же час на погоджувальній раді Партії регіонів кандидатом в спікери від партії був офіційно названий Олександр Лавринович. Щоправда, як сказав нам нардеп з ПР Василь Хара, це було просто озвучено давно відоме рішення фракції, оскільки в понеділок фракція не збиралася і рішення проводити голосування не приймала.

Реальні дії зі створення більшості неможливі у вівторок і з іншої причини - лідер ПР Віктор Янукович відбуває на похорони патріарха РПЦ. До речі, в плані візиту поки не значиться зустріч з російським прем"єром Володимиром Путіним, проте, за словами джерела, "вірогідність її висока, оскільки вони зустрічаються під час майже всіх поїздок лідера ПР в столицю Росії".

У випадку, якщо зустріч відбудеться, ключовим буде питання ціни на газ для України на 2009 рік. Як повідомлялося, $170 за кубометр - одна з головних умов створення коаліції ПР і БЮТ.

У вівторок Рада може почати розгляд антикризових законопроектів - "Регіони" і БЮТ вже внесли свої пакети. А ось дату, коли може вирішитися питання щодо спікера, джерела в один голос називають тепер четвер.

Правда, про нинішній четвер вже не говорять з такою упевненістю, як говорили про минулий, пише Сегодня.

Зараз ви читаєте новину «Янукович поторгується з Путіним про коаліцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути