пʼятниця, 24 лютого 2012 23:48

Янукович поскаржився, що найбільше постраждав від справи Тимошенко

Янукович поскаржився, що найбільше постраждав від справи Тимошенко

Президент Віктор Янукович розповів, коли помилує екс-прем'єра Юлію Тимошенко.

"Як ви думаєте, хто найбільше в Україні від цього питання постраждав і постраждає. Найбільше дістається мені. Я дуже зацікавлений в тому, щоб ми знайшли правильне рішення. Але як його знайти, це не так просто", - зазначив він в інтерв'ю українським телеканалам.

Він запевнив, що важливу роль у справі Тимошенко відіграє новий Кримінально-кримінальний кодекс: "Звичайно, цей КПК взагалі змінить ситуацію на майбутнє. Я прихильник, щоб ми всі ці справи подивилися, може переглянули, під кутом нового КПК, який матиме всі стандарти європейські".

Він запевнив, що абсолютно "за" перегляд кримінальних справ лідерів опозиції після ухвалення нового КПК.

"У нас є чинний КПК, чинні закони, за якими сьогодні розглядаються ці питання. І ці рішення приймають суди. Ми не маємо жодних можливостей ухвалювати рішення, які нам хочеться. Вони приймають рішення згідно іх законом. Також працюють і правоохоронні органи", - додав Янукович.

Відповідаючи на запитання, чи можлива апеляція Тимошенко, президент сказав: "Це питання ви мені зможете задати тоді, коли закінчиться процес по Тимошенко, він не закінчений".

"Суд першої інстанції ухвалив рішення, апеляційний суд підтвердив це рішення і зараз касація. Після того, як ми отримаємо рішення касаційного суду, тоді настає момент: чи є згідно із законом ще інстанція в Україні, яка може розглянути цю справу, чи ні. За нинішнім законом - ні. Але якщо ми ухвалимо КПК, я думаю, що така можливість з'явиться. І ось тут я за те, щоб це питання було розглянуто вже згідно з новим УПК ", - додав глава держави.

Янукович пояснив: "Коли завершиться судовий процес і якщо вже в новому КПК відбудеться ця процедура і залишиться вирок для Тимошенко, от тоді все вичерпано. Тобто, судовий процес закінчився. Поставлена крапка. І тоді виникає питання: а що далі може бути? А далі може бути помилування".

Президент також підкреслив, що ця процедура починається із заяви людини, яка засуджена, звернення її до президента, у президента є комісія, яка розглядає це питання помилування і "ми зобов'язані за Конституцією розглянути це питання і ухвалити рішення".

"От тоді це питання буде до мене", - запевнив Янукович.

Президент Виктор Янукович рассказал, корда помилует экс-премьер Юлию Тимошенко.

"Как вы думаете, кто больше всего в Украине от этого вопроса пострадал и пострадает. Больше всего достается мне. Я очень заинтересован в том, чтобы мы нашли правильное решение. Но как его найти, это не так просто", - оте мил он в интервью украинским телеканалам.

Он заверил, что важную роль в деле Тимошенко отыграет новый Уголовно-криминальный кодекс: "Конечно, этот УПК вообще изменит ситуацию на будущее. Я сторонник, чтобы мы все эти дела посмотрели, может пересмотрели, под углом нового УПК, который будет иметь все стандарты европейские".

Он заверил, что абсолютно "за" пересмотр уголовных дел лидеров оппозиции, после принятия нового УПК.

"У нас есть действующий УПК, действующие законы, по которым сегодня рассматриваются эти вопросы. И эти решения принимают суды. Мы не имеем никаких возможностей принимать решения, которые нам хочется. Они принимают решения согласно закона. Также работают и правоохранительные органы", - добавил Янукович.

Отвечая на вопрос, возможна ли апелляция Тимошенко, президент сказал: "Этот вопрос вы мне сможете задать тогда, когда закончится процесс по Тимошенко, он не закончен".

"Суд первой инстанции принял решение, апелляционный суд подтвердил это решение и сейчас кассация. После того, как мы получим решение кассационного суда, тогда наступает момент: есть ли согласно закона еще инстанция в Украине, которая может рассмотреть это дело, или нет. По нынешнему закону – нет. Но если мы примем УПК, я думаю, что такая возможность появится. И вот здесь я за то, чтобы этот вопрос был рассмотрен уже согласно нового УПК", - добавил глава государства.

Зараз ви читаєте новину «Янукович поскаржився, що найбільше постраждав від справи Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути